Latviešu NHL duelī uzvar Ivanāns

Naktī uz piektdienu Nacionālajā Hokeja līgā (NHL) latviešu hokejistu pārstāvēto klubu duelī uzbrucēja Raita Ivanāna pārstāvētā Losandželosas "Kings" savā laukumā pagarinājumā ar rezultātu 5:4 uzveica aizsarga Kārļa Skrastiņu Dalasas "Stars".

Mājinieki losandželosieši maču uzsāka teicami - jau ceturtajā minūtē Kopitars atklāja rezultātu, gūstot savus sestos vārtus šosezon, bet pēc aptuveni 12 minūtēm Simondss dubultoja pārsvaru. Tiesa, pirmās trešdaļas izskaņā dalasiešiem izdevās vienus vārtus atgūt, kas noteikti palīdzēja noskaņoties vēl lielākai cīņai otrajā trešdaļā. Tā arī notika - spēle izlīdzinājās, taču vārtus otrajās 20 minūtēs guva tikai "Kings". Vispirms Kopitars iemeta otro reizi šonakt, vairākumā panākot 3:1, bet divas ar pusi minūtes vēlāk slovēnis guva savus trešos vārtus mačā un jau 4:1 Losandželosas komandas labā.

Kad šķita jau, ka mača liktenis ir izšķirts, pēkšņi atdzīvojās teksasieši - trešās trešdaļas sākumā pusotras minūtes laikā izdevās iemest divus vārtus un panākt vairs tikai vienu vārtu starpību (3:4), bet Džeimss Nīls neilgi pirms trešdaļas beigām guva savus piektos vārtus sezonā, bet komandas ceturtos šajā spēlē, līdz ar to - 4:4. Mačam bija lemts turpināties pagarinājumā. Pašā tā izskaņā, sākoties pēdējām 60 sekundēm, mājinieki tika pie laimīgas uzvaras, kad Handzuss atnesa uzvaru - 5:4.

Raitis Ivanāns uz ledus "Kings" rindās sabija trīs minūtes un 16 sekundes, kuru laikā izdarīja divus spēka paņēmienus un nopelnīja neitrālu lietderības koeficientu, bet Kārlis Skrastiņš 19 minūšu un 59 sekunžu laikā izdarīja vienu metienu, bet vēl divi lidoja garām vārtiem un tika bloķēts, taču divus metienus Kārlis bloķēja arī pats. Lietderības koeficients aizsargam pozitīvs (+1).

Citā mačā Artūra Irbes trenētais Semjons Varlamovs atvairīja 22 no 26 pretinieku metieniem, palīdzot savai Vašingtonas "Capitals" vienībai ar rezultātu 5:4 izbraukumā pārspēt Atlantas "Thrashers".

Sports

Latvijas bobslejisti un skeletonisti turpina sagatavošanās posmu pirms gaidāmās sezonas. Šobrīd treniņnometne rit Rīgā, jaunuzceltajā vieglatlētikas manēžā "Daugava", kur tapusi bezledus starta estakāde ledus trašu sporta veidu pārstāvjiem. Šodien "Daugavas" vieglatlētikas manēžā bobslejisti un skeletonisti bija sarīkojuši estakādes svinīgo atklāšanu un atvērto treniņu, lai pirms ikgadējās pirmssezonas preses konferences sarīkotu mediju tikšanos ar sportistiem un treneriem.

Svarīgākais