IIHF: Ja NHL būtu pasaules čempionāts, Vinipega būtu kā Latvija

Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) mājaslapā publicētajā apskatā par iespaidiem Nacionālās Hokeja līgas (NHL) debitantes "Jets" mājvietā Vinipegā pilsētas hokeja atmosfēra tiek salīdzināta ar Latvijas līdzjutēju radīto atmosfēru pasaules čempionātos.

"Jets", kura fārmklubā Amerikas Hokeja līgā (AHL) spēlē Latvijas valstsvienības aizsargs Artūrs Kulda, mājas spēles aizvada "MTS Centre", kas ir mazākā starp NHL klubu arēnām – tajā var uzņemt nedaudz vairāk par 15 tūkstošiem līdzjutēju. Vinipegā augstākā līmeņa hokejs atgriezies pēc 15 gadu pārtraukuma, kad no šīs pilsētas aizbrauca klubs, kuru tagad dēvē par "Coyotes".

"Pirmsspēles spēlētāju iepazīstināšanas laikā arēnā valdīja tāda atmosfēra kā Rīgā, atklājot pasaules čempionātu 2006. gadā," raksta IIHF.com. "Tās nav vienīgās Vinipegas un Latvijas paralēles. 1997. gadā Manitobas galvaspilsēta pirmo reizi bija bez savas komandas, jo "Coyotes" pārcēlās uz Fīniksu, kamēr Latvija pirmo reizi pēc atdalīšanās no Padomju Savienības spēlēja pasaules elitē."

"Un šodien, līdzīgi kā Baltijas valsts, ir godīgi sagaidīt, ka Vinipega, kas ir viena no jaunākajāmNHL komandām, var būt jebkurā vietā no septītās līdz 13. vietai – Austrumu konferencē," turpina IIHF.com. "Ja "Jets" iekļūs izslēgšanas mačos un atjaunos savu tradīciju, kad visi līdzjutēji ģērbjas baltā, latviešiem būs jāaizstāv savs skaļāko fanu gods 2012. gada pasaules čempionātā Zviedrijā un Somijā."

Sports

Latvijas bobslejisti un skeletonisti turpina sagatavošanās posmu pirms gaidāmās sezonas. Šobrīd treniņnometne rit Rīgā, jaunuzceltajā vieglatlētikas manēžā "Daugava", kur tapusi bezledus starta estakāde ledus trašu sporta veidu pārstāvjiem. Šodien "Daugavas" vieglatlētikas manēžā bobslejisti un skeletonisti bija sarīkojuši estakādes svinīgo atklāšanu un atvērto treniņu, lai pirms ikgadējās pirmssezonas preses konferences sarīkotu mediju tikšanos ar sportistiem un treneriem.