Bārtulim zaudējums un -1

Naktī uz svētdienu kārtējā pirmssezonas pārbaudes spēlē Latvijas aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Filadelfijas "Flyers" vienība mājās ar rezultātu 1:2 piekāpās citai Nacionālās Hokeja līgas (NHL) vienībai Ņūdžersijas "Devils". Tikmēr uzbrucēju Kasparu Daugaviņu nevēlējās paņemt neviens cits klubs, un Kaspars sezonu sāks Amerikas Hokeja līgā (AHL).

Mājinieki "lidotāji" vadībā izvirzījās pirmie, taču otrajā trešdaļā "Devils" divas reizes pārspēja Iļju Brizgalovu, panākot uzvaru. Lai gan "Flyers" bija aktīvāki, ar metienu realizāciju nesekmējās. Oskars Bārtulis laukumā pavadīja 19 minūtes un astoņas sekundes, no tām vairākumā 56 sekundes, bet mazākumā minūti un desmit sekundes. Oskars pa vārtiem meta vienu reizi, vēl reizi aizsarga metiens tika bloķēts, tāpat Bārtulim viens spēka paņēmiens un lietderības koeficients negatīvs (-1), jo laukumā Oskars atradās brīdī, kad tika zaudēti pirmie vārti.

Pirmo spēli jaunajā regulārajā sezonā Bārtuļa "Flyers" aizvadīs 6. oktobra naktī, kad izbraukumā Bostonā tiksies ar turienes "Bruins".

Tikmēr jauno sezonu plauktu zemāk iesāks Latvijas izlases uzbrucējs Kaspars Daugaviņš, kuru pirms pāris dienām Otavas "Senators" iekļāva veiveros jeb neaizsargātajos spēlētājos. Šajā laikā neviens cits NHL klubs Daugaviņu nevēlējās iekļaut savu komandu sastāvos, tāpēc sezonu Kasparam nāksies iesākt "Senators" fārmklubā AHL - Binghemptonas "Senators", ar ko aizvadītajā sezonā izcīnīts Kaldera kauss.

Kā zināms, Daugaviņam ar "Sens" ir vienošanās par noteiktu spēļu skaita aizvadīšanu NHL - ja tas nenotiks, tad sezonas viducī varētu sagaidīt Kaspara atgriešanos Vecajā kontinentā un, visticamāk, tieši Rīgas "Dinamo" rindās.

Līdzīgā situācijā bija nonācis arī cits Latvijas spēlētājs Artūrs Kulda - aizsargu neizvēlējās neviens cits klubs, un no Vinipegas "Jets" Kulda devās sezonu iesākt uz Sentdžonsas "IceCaps" turpat AHL.