Jāgrs NHL atgriežas ar 1+1, Bārtulim 20 minūtes

Naktī uz sestdienu pēc Latvijas laika Nacionālās Hokeja līgas (NHL) pirmssezonas pārbaudes spēlē latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Filadelfijas "Flyers" izbraukumā ar rezultātu 3:1 apspēlēja Detroitas "Red Wings".

Rezultātu atklāja mājinieki jau piektajā spēles minūtē, bet tam pirmās trešdaļas izskaņā sekoja viesu atbildes trieciens, pie tam dubultā - jau pirmajā "Flyers" vārtu guvumā rezultatīvu piespēli nopelnīja NHL pēc zināma laika atgriezies čehu veterāns Jaromirs Jāgrs. 52 sekundes vēlāk bijušais Omskas "Avangard" uzbrucējs izcēlās vēlreiz - šoreiz ar vārtu guvumu, izvirzot Filadelfiju vadībā (2:1). Otrās trešdaļas viducī Mets Rīds guva trešos vārtus, kas arī izrādījās pēdējie - 3:1.

Latvijas valstsvienības aizsargs Oskars Bārtulis laukumā pavadīja tieši 20 minūtes, no aizsargiem Bārtulis un slovāks Andrejs Mesarošs pavadīja visvairāk laika mazākumos (3:23), divi Oskara metieni tika nobloķēti, bet reizi aizsargs izdarīja spēka paņēmienu.

39 gadus vecais Jaromirs Jāgrs aizvadīja pirmo pārbaudes spēli pēc atgriešanās NHL - jūlijā uzbrucējs parakstīja viena gada līgumu ar "Flyers" par 3,3 miljoniem dolāru pēc tam, kad Kontinentālajā Hokeja līgā (KHL) bija nospēlējis trīs iepriekšējās sezonas.

Citā spēlē Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Otavas "Senators" mājās bez latviešu uzbrucēja sastāvā pēcspēles metienos atzina Monreālas "Canadiens" pārākumu - 3:4.

Sports

Latvijas bobslejisti un skeletonisti turpina sagatavošanās posmu pirms gaidāmās sezonas. Šobrīd treniņnometne rit Rīgā, jaunuzceltajā vieglatlētikas manēžā "Daugava", kur tapusi bezledus starta estakāde ledus trašu sporta veidu pārstāvjiem. Šodien "Daugavas" vieglatlētikas manēžā bobslejisti un skeletonisti bija sarīkojuši estakādes svinīgo atklāšanu un atvērto treniņu, lai pirms ikgadējās pirmssezonas preses konferences sarīkotu mediju tikšanos ar sportistiem un treneriem.