Girgensons starp NHL nometnes izcilniekiem

Ziemeļamerikas vadošā sporta portāla ESPN hokeja eksperti, daloties iespaidos par redzēto šonedēļ notikušajā NHL vērtēšanas, attīstības un orientēšanas nometnē, izcēla piecus pamanāmākos hokejistus, viņu vidū bija arī Latvijas hokejists Zemgus Grigensons.

ESPN eksperti, kas specializējas jauno spēlētāju vērtēšanā, pēc NHL vērtēšanas, attīstības un orientēšanas nometnes, kurā piedalījās 36 labākie Ziemeļamerikā spēlējošie jaunie hokejisti, pretendenti uz nākamā gada NHL draftu, dalījās iespaidos par redzēto un nosauca piecus spēlētājus, kuri visvairāk izcēlās uz kopējā fona.

Protams, vislielākā uzmanība tika veltīta potenciālajam nākamā gada drafta pirmajam numuram, krievu hokejistam Nailam Jakupovam, kurš tiek salīdzināts ar jau NHL slavu ieguvušo Iļju Kovaļčuku. Viņa metiens un uzbrukuma spējas tika attiecīgi novērtētas no NHL pārstāvju puses, bet viens no treneriem, kas strādāja šajā nometnē ar jaunajiem hokejistiem, Dens Bailsmā (Pitsburgas "Penguins" galvenais treneris), Jakupovu nosauca par labāko spēlētāju šajā nometnē.

Tāpat tika izcelts arī Latvijas hokejists Zemgus Girgensons, kurš ikdienā spēlē Savienoto Valstu hokeja līgas (USHL) klubā Dabjūkas "Fighting Saints", kurš esot izcēlies ar cīņassparu. ESPN eksperti atzīmēja, ka Zemgus aktīvi cīnījās par ripu pa visu laukumu, parādīja labas ātruma īpašības, vairākas reizes vienkārši "noskrienot" pretiniekus, viņš arī nevairījās no "melnā darba" un cīņas pie bortiem, taču visspilgtāk Girgensona veikumu nometnē raksturoja frāze: "Lai arī šis bija tikai izmēģinājumu pasākums, Girgensons izskatījās visizsalkušākais pēc hokeja."

Interesanti, ka bez Latvijas hokeja talanta, no USHL līgas labāko pieciniekā iekļuva vēl divi hokejisti – Džeikobs Troba un Mailss Koulss, kuri abi pārstāv ASV U-18 hokeja programmu, bet Koulss ir Tampabejas "Lightning" īpašnieka Orena Koulsa dēls. Savukārt piektais spēlētājs, kurš izpelnījās Ziemeļamerikas žurnālistu uzmanību bija Metjū Damba.

Vērtējot nometni kopumā, gan ESPN eksperti, gan arī NHL komandu pārstāvji izteicās, ka tā spēlētāju sastāva ziņā ir bijusi labāka nekā pagājušvasar notikušā. Tāpat tika atzīmēts, ka, lai arī vairāki hokejisti parādīja sevi no labākās puses, bija arī tādi, no kuriem tika gaidīts daudz vairāk.

Sports

Latvijas bobslejisti un skeletonisti turpina sagatavošanās posmu pirms gaidāmās sezonas. Šobrīd treniņnometne rit Rīgā, jaunuzceltajā vieglatlētikas manēžā "Daugava", kur tapusi bezledus starta estakāde ledus trašu sporta veidu pārstāvjiem. Šodien "Daugavas" vieglatlētikas manēžā bobslejisti un skeletonisti bija sarīkojuši estakādes svinīgo atklāšanu un atvērto treniņu, lai pirms ikgadējās pirmssezonas preses konferences sarīkotu mediju tikšanos ar sportistiem un treneriem.