Jāgrs: "KHL būtu vieglāk un daudz lielāka nauda, taču gribu sevi pārbaudīt NHL"

Pazīstamais čehu uzbrucējs Jaromirs Jāgrs nākamo sezonu aizvadīs NHL, spēlējot vienā komandā, Filadelfijas „Flyers”, ar mūsu Oskaru Bārtuli. Jāgrs atzinis, ka, paliekot Krievijā, būtu bijis vieglāk un tiktu nopelnīta lielāka nauda, taču viņam vēl gribējies sevi pārbaudīt NHL.

Jaromirs Jāgrs: „Vai spēšu atgriezties NHL agrāko laiku līmenī? Ceru, ka jā, bet garantijas nav nekādas. Ja necerētu, nedotos uz Filadelfiju. Mierīgi varēju palikt Krievijā, pelnīt daudz vairāk un nospēlēt tikai 60 spēles sezonā, taču man gribējās sevi pārbaudīt. Domāju, no tā iegūs gan komanda, gan es.

KHL un NHL salīdzinājums? Vienmēr esmu teicis, ka šīs līgas ir dažādas, jo atšķiras laukumu izmēri. Ir daudz lielisku hokejistu, kas brīnišķīgi spēlē uz mazā laukuma, taču pazaudē sevi lielajā laukumā. Salīdzināt grūti, taču, ja man pajautātu pirms trim gadiem, tad atbildētu, ka vairāk patīk spēlēt uz NHL mazajiem laukumiem. Uz lielā laukuma KHL man nācās mainīt spēles stilu, uzlabot slidojumu, jo šeit nav iespējams stāvēt, visu laiku ir jāslido. Šajā ziņā Krievijā ir sarežģītāk.

Kāpēc ar „Flyers” tikai viena gada līgums? Ne brīdi neizskatīju citus variantus, jo tā būs labāk gan man, gan komandai – nevar zināt, kā man ies.”

Sports

Latvijas bobslejisti un skeletonisti turpina sagatavošanās posmu pirms gaidāmās sezonas. Šobrīd treniņnometne rit Rīgā, jaunuzceltajā vieglatlētikas manēžā "Daugava", kur tapusi bezledus starta estakāde ledus trašu sporta veidu pārstāvjiem. Šodien "Daugavas" vieglatlētikas manēžā bobslejisti un skeletonisti bija sarīkojuši estakādes svinīgo atklāšanu un atvērto treniņu, lai pirms ikgadējās pirmssezonas preses konferences sarīkotu mediju tikšanos ar sportistiem un treneriem.