Vašingtonas "Capitals" atlaiž Irbi no vārtsargu trenera amata

© Romans Kokšarovs F64

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Vašingtonas "Capitals" ir paziņojis, ka no nākamās sezonas par kluba vārtsargu treneri strādās bijušais komandas ilggadējais vārtsargs Olafs Kolcigs.

Vašingtonas "Capitals" ir paziņojuši, ka pēc Artūra Irbes aiziešanas no komandas vārtsargu trenera darba, viņa vietā stāsies cits bijušais NHL vārtsargs – Olafs Kolcigs, kurš Vašongtonas klubā pavadīja lielāko daļu savas profesionālās karjeras.

"Laiks dziedē," sacīja pats Kolcigs, "jo ilgāk biju nost no hokeja, jo labāk sapratu, ka ar vienu hokeju nekas nebeidzas. Tagad man ir jāpierod pie jaunā amata, jo pašlaik es vairs neesmu spēlētājs, bet gan treneris."

Savas karjeras laikā DĀR dzimušais un Kanādā augušais Vācijas pilsonis 19 sezonas pavadīja Vašingtonas "Capitals" komandā (1989-2008), bet karjeru noslēdza Tampabejas "Lightning" vienībā. Uz NHL ledus Kolcigs ir izgājis 719 spēlēs un izcīnījis 303 uzvaras. Tāpat viņa kontā ir 90.6% atvairīto metienu un 2.71 ielaisti vārti ik mačā.

Sports

Latvijas bobslejisti un skeletonisti turpina sagatavošanās posmu pirms gaidāmās sezonas. Šobrīd treniņnometne rit Rīgā, jaunuzceltajā vieglatlētikas manēžā "Daugava", kur tapusi bezledus starta estakāde ledus trašu sporta veidu pārstāvjiem. Šodien "Daugavas" vieglatlētikas manēžā bobslejisti un skeletonisti bija sarīkojuši estakādes svinīgo atklāšanu un atvērto treniņu, lai pirms ikgadējās pirmssezonas preses konferences sarīkotu mediju tikšanos ar sportistiem un treneriem.