"Bruins" atkal grauj savās mājās, viss izšķirsies septītajā spēlē

Stenlija kausa uzvarētāja noskaidrošanai būs nepieciešama septītā spēlē, jo aizvadītajā naktī Bostonā trešo reizi fināla ietvaros uzvarēja „Bruins”. Bostonas komanda arī šoreiz sagrāva „Canucks” – 5:2.

Iepriekšējās divās spēlēs savā laukumā „Bruins” Vankūveras komandu saplosīja ar 8:1 un 4:0. Arī šoreiz Bostonas vienība pretinieku sakāva, pie tam spēlei intriga manāmi zuda jau pirmajā periodā.

„Bruins” pie Roberto Luongo apšaudes ķērās jau no paša mača sākuma un pirmajās astoņās ar pusi minūtēs „Canucks” vārtsargu pārspēja trīs reizes. Vispirms Luongo netika galā ar tveramu ripu no asa leņķa Breda Maršāna izpildījumā, bet nedaudz vēlāk viesu vārtsargu starp kājsargiem pārspēja Milans Lučičs. Arī otrajos ielaistajos vārtos Luongo kļūda. Drīz vien Vankūveras vārtsargs ielaida Endrjū Ferensa šāvienu no zilās līnijas, un viņa spēle bija galā pēc nospēlētām 8:35 un atvairītiem pieciem metieniem.

Korijs Šnaiders turpinājumā no 30 metieniem nespēja tvert tikai divus, bet „Canucks” sākumā izlieto ūdeni sasmelt nebija pa spēkam. Pēc pirmā perioda „Bruins” bija 4:0 pārsvars, bet, skanot finālsirēnai, rezultāta tablo vēstīja 5:2 uzvaru Bostonai. Tims Tomass „Bruins” vārtos atvairīja 36 no 38 metieniem un tika atzīts par mača pirmo zvaigzni.

Sesto reizi pēdējos desmit gados Stenlija kausa liktenis izšķirsies septītajā spēlē, kas notiks naktī uz ceturtdienu Vankūverā.

Sports

Latvijas bobslejisti un skeletonisti turpina sagatavošanās posmu pirms gaidāmās sezonas. Šobrīd treniņnometne rit Rīgā, jaunuzceltajā vieglatlētikas manēžā "Daugava", kur tapusi bezledus starta estakāde ledus trašu sporta veidu pārstāvjiem. Šodien "Daugavas" vieglatlētikas manēžā bobslejisti un skeletonisti bija sarīkojuši estakādes svinīgo atklāšanu un atvērto treniņu, lai pirms ikgadējās pirmssezonas preses konferences sarīkotu mediju tikšanos ar sportistiem un treneriem.