"Bruins" graujoša uzvara NHL fināla trešajā spēlē

Stenlija kausa izcīņas finālsērijas trešajā spēlē graujošu uzvaru aizvadītajā naktī izcīnījusi Bostonas „Bruins” komanda, kas savu skatītāju klātbūtnē ar 8:1 (!) sakāva Vankūveras „Canucks” vienību, sērijā panākot 1-2.

Pirmajā spēles periodā vārti netika gūti un tas noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu. Otrā trešdaļa iesākās ar Endrjū Ferensa gūtiem vārtiem jau perioda 11. sekundē. Perioda piektajā minūtē Marks Rekī realizēja skaitlisko vairākumu un „Bruins” līdzjutēji varēja uzgavilēt otrreiz – 2:0. Otrā perioda gaitā Breds Maršāns un Davids Krejči panāca jau 4:0 mājinieku labā.

Trešajās 20 spēles minūtēs Daniels Peils panāca jau 5:0, taču vienus vārtus šajā mačā bija lemts gūt arī finālsērijas pirmo divu maču uzvarētājiem „Canucks” hokejistiem. Perioda 14. minūtē Janniks Hansens guva goda vārtus viesu rindās, taču tas vēl nebija viss. Jau pieminētais Reki guva savus otros vārtus mačā, viņam piebalsoja Kriss Kellijs un Maikls Raiders, panākot 8:1 (!) un pieliekot punktu trešajai finālsērijas spēlei.

Ar septiņu vārtu pārsvaru kādā no finālsērijas spēlēm nevienai no komandām nebija izdevies uzvarēt kopš 1996. gada, kad to paveica Kolorado „Avalanche” hokejisti, ar tādu pat rezultātu (8:1) sagraujot Floridas „Panthers”.

Lieliski „Bruins” vārtos aizvadītajā naktī darbojās Tims Tomass atvairot 40 no 41 pretinieku metiena. Viņš tika atzīts par mača spožāko zvaigzni. Sērijas ceturtais mačs ieplānots naktī no trešdienas uz ceturtdienu un arī tas risināsies Bostonā.

Sports

Latvijas bobslejisti un skeletonisti turpina sagatavošanās posmu pirms gaidāmās sezonas. Šobrīd treniņnometne rit Rīgā, jaunuzceltajā vieglatlētikas manēžā "Daugava", kur tapusi bezledus starta estakāde ledus trašu sporta veidu pārstāvjiem. Šodien "Daugavas" vieglatlētikas manēžā bobslejisti un skeletonisti bija sarīkojuši estakādes svinīgo atklāšanu un atvērto treniņu, lai pirms ikgadējās pirmssezonas preses konferences sarīkotu mediju tikšanos ar sportistiem un treneriem.