Kasparam Daugaviņam piespēle, ''Senators'' solis līdz triumfam

Uzvaras attālumā no triumfa Amerikas Hokeja līgā nokļuvusi Binghemtonas ''Senators'' un Latvijas uzbrucējs Kaspars Daugaviņš, kas šonakt savā laukumā ar 4:2 pieveica Hjūstonas ''Aeros'', Kaldera kausa izcīņas finālā panākot 3-2. Artavu panākumā deva arī Daugaviņš, izdarot rezultatīvu piespēli.

''Senators'' ceturto reizi finālsērijā pirmā guva vārtus, taču rezultatīvās pirmās trešdaļas gaitā viesi divreiz prata atspēlēties, otros vārtus gūstot tikai septiņas sekundes pirms beigām un panākot 2:2. Līdzīga bija ''Senators'' atbilde - deviņas sekundes pirms otrās trešdaļas beigām atzīmējās Zaks Smits un, kā izrādījās vēlāk, tie bija uzvaras vārti.

Viņš arī pielika punktu, noteikdams spēles gala iznākumu, - 4:2 ''Senators'' labā un tikai solis līdz Kaldera kausam. Tiesa, atlikušās spēles tiks aizvadītas Hjūstonā, taču Binghemtonas komanda tur jau tikusi pie panākuma.

Veiksmīgi darbojās arī Kaspars Daugaviņš - kreisās malas uzbrucēja kontā rezultatīva piespēle pēdējo vārtu guvumā, trīs metieni pa sāncenšu cietoksni un neitrāls lietderības koeficients. 23 gadus vecajam uzbrucējam iespēja iegūt Kaldera kausu būs 8. jūnijā, kad tiks aizvadīta sestā finālspēle. Ja ar to nepietiks, komandas spēkus samēros vēl pēc divām dienām.