Saulietis: "Ozoliņš un Lipmans atrada pareizos vārdus"

„Atnācu uz pirmo treniņu, viss jau priekšā. Iedod nūjas, bikses, ķiveri, somu. Nebija tā, kā iepriekš gadījās, kad viens iziet ar atšķirīgiem šortiem, otrs - ar citādāku ķiveri,” Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Kaspars Saulietis intervijā „Sporta Avīzei” atklāj, kas izlasē šopavasar bija mainījies atšķirībā ar iepriekšējiem gadiem.

„Potenciāls izlasei bija ļoti liels, jo uz Slovākiju braucām sisties par augstu vietu. To varēja just izejot uz katru spēli. Vienīgi pēc diviem zaudējumiem „bullīšos” emocionāli bijām sagrauti un spēle pret slovēņiem bija briesmīga. Sanāk, ka viens bullītis izšķīra visu. Ja mēs vinnētu, būtu nākamajā kārtā. Iemeta dāņi un mēs bijām uz lāpstiņām. Tomēr komanda pēc zaudējuma slovēņiem spēja saņemties un nesalūzt,” intervijā „Sporta Avīzē” uz aizvadīto pasaules čempionātu atskatās Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Kaspars Saulietis.

„Izlase – tas tomēr ir tavs brīvais laiks. Ja hokejisti grib braukt palīgā un pārstāvēt Latviju, tas ir labi. Kāpēc zviedri ņem jaunos. Mums nav tik lielu spēlētāju resursu. Nav tā, ka Jānis Sprukts pateica, ka nespēlēs un aiz viņa ir vēl desmit centru, ko likt vietā. Varbūt tāpēc mums iegājies runāt par „nodevējiem”. Ja mums būtu vēl desmit centra uzbrucēju, par Jāņa atteikumu nerunātu. Nevajag apvainoties. Jābrauc ar tiem, kas ir.”

Izšķirošajos brīžos komandai palīdzējušas sarunas ar Latvijas Hokeja federācijas prezidentu Kirovu Lipmanu un komandas ģenerālmenedžeri Sandi Ozoliņu, uzskata Saulietis. „Uz mani iedarbojās tas, ka pēc spēles ar Slovēniju ģērbtuvē ienāca Latvijas Hokeja federācijas prezidents Kirovs Lipmans un pateica, ja mēs izkritīsim uz pirmo divīziju, atpakaļ tikt var būt ļoti grūts un ilgs ceļš. Arī Sandis Ozoliņš atrada pareizos vārdus, lai motivētu komandu,” hokejists nosauc cilvēkus, kuri sapurinājuši komandu pirms atlikušajām divām spēlēm pret Baltkrieviju un Austriju.

Arī intervijas turpinājumā Saulietis uzsver Sanda Ozoliņa ienestās pozitīvās vēsmas komandā. „Uzlabojās atmosfēra komandā. Pats galvenais bija kārtība. Tas bija pirmais gads, kad neko nevajadzēja lūgties. Atnācu uz pirmo treniņu, viss jau priekšā. Iedod nūjas, bikses, ķiveri, somu. Nebija tā, kā iepriekš gadījās, kad viens iziet ar atšķirīgiem šortiem, otrs - ar citādāku ķiveri. Bija kārtība. Viss tika paskaidrots, bija kā NHL vai Somijā, kad visiem ir vienādi apstākļi. Ar Sanda ienākšanu komandā nevajadzīgu taupīšanas pasākumu vairs nebija,” intervijā saka uzbrucējs.

Svarīgākais