"Lightning" pieliek punktu pret "Capitals", "Flyers" un "Red Wings" gandrīz brīvas

Par Stenlija kausa izcīņas Austrumu konferences pirmo finālisti aizvadītajā naktī kļuvusi Tampabejas "Lightning", kas arī ceturtajā mačā pieveica Vašingtonas "Capitals", šoreiz savā laukumā uzvarot ar 5:3.

Ļoti tuvu konferences finālam ir Bostonas "Bruins", kas ar 5:1 sagrāva Filadelfijas "Flyers" un sērijā atrodas vadībā ar 3-0.

Tampai pirmais konferences fināls septiņu gaidu laikā

"Lightning" un "Capitals" tā bija otrā spēle divās dienās. Komfortablāk šādos apstākļos jutās "Lightning", kas tika pie panākuma savā laukumā ar 5:3, sērijā finišējot ar perfektu 4-0. Pēdējā mačā astoņu minūšu laikā otrajā periodā divus vārtus guva Šons Bergenhaims, izvirzot "Lightning" vadībā ar 3:1 un ieliekot pamatus uzvarai. Dveins Rolosons uzvarētāju sastāvā atvairīja 33 metienus. Tampa Austrumu finālā pirmo reizi kopš 2004. gada, kad "Lightning" izdevās izcīnīt Stenlija kausu. Tampai tā bija septītā uzvara pēc kārtas šīs sezonas "play off" izcīņā, bet pret Vašingtonu izslēgšanas mačos jau astoņas uzvaras pēc kārtas, "sausā" sērija tika aizvadīta arī 2003. gadā.

"Bruins" atkal 3-0 pret "Flyers"

Filadelfija Bostonā saņēma augstu dušu, pirmajās 63 sekundēs ielaižot divus vārtus. Vispirms "raķeti" Braiena Bušē vārtos iešāva Zdeno Hāra, bet tūlīt pat 2:0 no vārtu priekšas panāca Davids Krejči. Pīters Laviolets ņēma pusminūti, lai nomierinātu savējos. Bostona otrajā periodā iemeta vēl divas ripas, bet tikai tad pie pirmajiem vārtiem tika "Flyers", kas pēc ceturtajiem ielaistajiem vārtiem Bušē nomainīja pret Sergeju Bobrovski. "Flyers" šajā sērijā visos trīs mačos (to laikā) veikusi vārtsargu maiņu. Hāra (2+1) un Krejči (1+2) abi maču pabeidza ar trim punktiem. Arī pērn abas komandas tikās "play off", arī toreiz Bostona sērijā bija vadībā ar 3-0, taču pamanījās zaudēt. Vai "Flyers" paveiks vēl vienu brīnumu, rādīs laiks. Sērijas ceturtais mačs, kas var kļūt par pēdējo, notiks rītvakar Bostonā.

Arī "Sharks" soli no fināla

Bez intrigas norit arī Rietumu konferences pusfinālsērija starp Sanhosē "Sharks" un Detroitas "Red Wings". Sērijas trešajā spēlē nupat Detroitā uzvarēja "Sharks" hokejisti – 4:3 papildlaikā. Ar "hat trick" izcēlās Devins Setoguči, viņam pirmā trīs vārtu spēle izslēgšanas maču karjerā. "Hat trick" Setoguči noformēja papildlaika 10. minūtē, precīzi metot no labā iemetienu apļa. Detroita bija tuvu panākumam pamatlaikā, taču "Sharks" no zaudēja izglābās nepilnas piecas minūtes pirms pamatlaika beigām, kad 3:3 panāca Dens Boils. Nākamais mačs, kas var pielikt punktu šai sērijai, piektdienas vakarā notiks Detroitā.

Sports

Latvijas bobslejisti un skeletonisti turpina sagatavošanās posmu pirms gaidāmās sezonas. Šobrīd treniņnometne rit Rīgā, jaunuzceltajā vieglatlētikas manēžā "Daugava", kur tapusi bezledus starta estakāde ledus trašu sporta veidu pārstāvjiem. Šodien "Daugavas" vieglatlētikas manēžā bobslejisti un skeletonisti bija sarīkojuši estakādes svinīgo atklāšanu un atvērto treniņu, lai pirms ikgadējās pirmssezonas preses konferences sarīkotu mediju tikšanos ar sportistiem un treneriem.