"Flyers" zaudē ceturtajā spēlē, "Red Wings" jau Stenlija kausa 2. kārtā

Latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Filadelfijas „Flyers” piedzīvojusi zaudējumu izslēgšanas spēļu 1. kārtas ceturtajā spēlē, ar 0:1 viesos piekāpjoties Bufalo „Sabres”. Sērijā rezultāts kļuvis 2-2. Tikmēr par pirmo komandu, kas tikusi 2. kārtā, kļuvusi Detroitas „Red Wings”, kas sērijā ar 4-0 sasita Fīniksas „Coyotes”.

„Sabres” vienīgos vārtus guva jau mača desmitajā minūtē, kad vārtu priekšā teicamu saspēli veica Robs Nīdermaijers un Džeisons Pominvills. „Sabres” sastāvā lielisks mačs vārtsargam Raienam Milleram, kurš tvēra visus 32 „Flyers” metienus, vairākas reizes lieliskā stilā glābjot savu komandu no nepatikšanām. Milleram otrā sausā spēle šajā sērijā. Arī pirmajā mačā „Sabres” uzvarēja ar 1:0. Nākamais mačs rīt Filadelfijā.

Par pirmo komandu, kas iekļuvusi nākamajā kārtā, kļuvusi Detroitas „Red Wings”, kas arī ceturtajā spēlē tika galā ar Fīniksas „Coyotes” – 6:3. Divus vārtus Detroitas labā guva Patriks Īvss.

Aizvadītajā naktī izspēlētas vēl vairākas spēles. Divās no tām uzvarētāju noskaidroja tikai otrajā papildlaikā. Vašingtonas „Capitals” spēja atspēlēt trīs vārtu deficītu viesos pret Ņujorkas „Rangers” un pēcāk kuriozā situācijā uzvaras vārtus gūt papildlaikā. Izcēlās Džeisons Čimera, kuram palīdzēja Marians Gaboriks, nesadalot ripu ar „Rangers” vārtsargu Henriku Lundkvistu. „Caps” sērijā vadībā ar 3-1 un punktu var pielikt sestdien savā laukumā.

3-1 pārsvars sērijā ir arī Pitsburgas „Penguins”, kas, tāpat kā Vašingtona, trešo uzvaru guva otrajā papildlaikā, ar 3:2 viesos pieveicot Tampabejas „Lightning”. Uzvaras vārti otrā papildlaika ceturtajā minūtē Džeimsa Nīla kontā. Bijušais „Stars” uzbrucējs Dveinu Rolosonu pārspēja ar metienu no asa leņķa no labās apmales. Rolosons šajā spēlē tvēra 53 no 56 metieniem. Sērijas piektā spēle sestdien „Penguins” mājās.

Sports

Latvijas bobslejisti un skeletonisti turpina sagatavošanās posmu pirms gaidāmās sezonas. Šobrīd treniņnometne rit Rīgā, jaunuzceltajā vieglatlētikas manēžā "Daugava", kur tapusi bezledus starta estakāde ledus trašu sporta veidu pārstāvjiem. Šodien "Daugavas" vieglatlētikas manēžā bobslejisti un skeletonisti bija sarīkojuši estakādes svinīgo atklāšanu un atvērto treniņu, lai pirms ikgadējās pirmssezonas preses konferences sarīkotu mediju tikšanos ar sportistiem un treneriem.