Skrastiņa ''Stars'' NHL sezona beigusies; varēs palīdzēt izlasei

Aizvadītās nakts centrālajā NHL regulārā čempionāta spēlē sāpīgāko zaudējumu šosezon piedzīvoja Kārļa Skrastiņa pārstāvētā Dalasas ''Stars'', kas izbraukumā ar 3:5 piekāpās Minesotas ''Wild''. Šis zaudējums liedza Dalasas ''zvaigznēm'' iekļūt izslēgšanas spēlēs, kas nozīmē, ka latviešu aizsargam šī klubu sezona nu ir beigusies.

NHL regulārās sezonas noslēdzošajā spēļu dienā pērnā gada čempione no Čikāgas zaudēja Detroitai (3:4), kas nozīmēja vienu - ja ''Stars'' vēlas spēlēt ''play-off'', tad pret Minesotas ''Wild'', kurai nebija zaudēts kopš 2009. gada 7. novembra, jāizcīna uzvara pamatlaikā vai pagarinājumā, taču ''zvaigznēm'' neizdevās izdarīt ne vienu, ne otru - beigu beigās zaudējums ar 3:5. ''Mums bija diezgan labi vārtu gūšanas momenti arī mača galotnē. Nedomāju, ka kāds no spēlētājiem šaubījās par mūsu spējām, bet varonis mūsu rindās tā arī neatradās,'' pēc spēles klusajā ''Stars'' ģērbtuvē sacīja uzbrucējs Brendans Morovs.

Kopš pārcelšanās uz Dalasu, ''Stars'' izslēgšanas spēļu turnīrā nav spēlējusi tikai piecās no 17 sezonām. ''Maču kontrolējām, taču nespējām izcīnīt uzvaru,'' tā pēc mača Breds Ričardss, kuram pret ''Wild'' 1+1. ''Beigās nevarējām atļauties pieļaut kļūdas - jānospēlē bija perfekti, taču šis spiediens mums patraucēja.''

Savā pēdējā NHL spēlē šosezon mūsu Kārlis Skrastiņš uz ledus pavadīja 17 minūtes un izdarīja vienu metienu pa pretinieku vārtiem, spēli noslēdzot ar neitrālu lietderības koeficientu. Šosezon mūsu dzelzs vīrs piedalījās 73 spēlēs un sakrāja astoņus rezultativitātes punktus (trīs vārti un piecas rezultatīvas piespēles).

Jāpiezīmē, ka, pateicoties Teksasas kluba zaudējumam, izslēgšanas spēļu turnīram kvalificējās pagājušā gada NHL čempione - Čikāgas ''Blackhawks''.

Sports

Latvijas bobslejisti un skeletonisti turpina sagatavošanās posmu pirms gaidāmās sezonas. Šobrīd treniņnometne rit Rīgā, jaunuzceltajā vieglatlētikas manēžā "Daugava", kur tapusi bezledus starta estakāde ledus trašu sporta veidu pārstāvjiem. Šodien "Daugavas" vieglatlētikas manēžā bobslejisti un skeletonisti bija sarīkojuši estakādes svinīgo atklāšanu un atvērto treniņu, lai pirms ikgadējās pirmssezonas preses konferences sarīkotu mediju tikšanos ar sportistiem un treneriem.