Skrastiņam piespēle, "Stars" ceturtā uzvara pēc kārtas

Izmisīgu cīņu par play off turpina latviešu aizsarga Kārļa Skrastiņa pārstāvētā Dalasas "Stars", kas aizvadītajā naktī izcīnīja ceturto uzvaru pēc kārtas, ar 3:2 pieveicot Kolorado "Avalanche". Skrastiņa rēķinā rezultatīva piespēle.

Sekmīga "Stars" hokejistiem bija mača pirmā puse, kurā dalasieši izvirzījās vadībā ar 2:0, turklāt pirmo vārtu guvumā ar teicamu piespēli vārtu priekšā Maikam Ribeiro izcēlās mūsu aizsargs. Vēlāk gan mazākumā "Avalanche" vienus vārtus atguva, taču "Stars" prata atjaunot divu vārtu pārsvaru un nosargāt panākumu.

Kārlis Skrastiņš spēlēja 19 minūtes un 11 sekundes, ne tikai asistēja pirmo vārtu guvumā, bet arī bloķēja divus metienus un nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu (+1). Skrastiņš šosezon 73 spēlēs guvis trīs vārtus un atdevis piecas rezultatīvas piespēles, kopumā nopelnot astoņus punktus.

Cīņa par iekļūšanu play off Rietumu konferencē aizvien ir spraiga – "Stars" šobrīd ir devītajā pozīcijā ar 95 punktiem, tikpat ir Anaheimas "Ducks", taču "pīlēm" regulārajā čempionātā atlikušas divas spēles, kamēr "zvaigznēm" – viena. Septītie ar 97 punktiem ir Čikāgas "Blackhawks". Ja "Stars" svētdien regulārās sezonas pēdējā mačā uzvarēs Minesotas "Wild", bet "Blackhawks" pamatlaikā zaudēs Detroitas "Red Wings" – sapnis par play off būs realizēts. Jāpiebilst, ka aizvadītajā naktī "Blackhawks" jau uzvarēja "Red Wings" ar 4:2, bet svētdien komandām paredzēts vēl viens mačs.

Fūts paziņo par karjeras beigām

Pirms "Stars" un "Avalanche" spēles par nodomu beigu karjeru pēc šīs sezonas paziņoja "Avalanche" aizsargs Adams Fūts. Viņš savainojuma dēļ nav piedalījies pēdējās 12 komandas spēlēs, taču cer iziet pēdējā mačā pret Edmontonas "Oilers", lai noslēgtu savu 17 sezonas ilgušo karjeru.

Sports

Latvijas bobslejisti un skeletonisti turpina sagatavošanās posmu pirms gaidāmās sezonas. Šobrīd treniņnometne rit Rīgā, jaunuzceltajā vieglatlētikas manēžā "Daugava", kur tapusi bezledus starta estakāde ledus trašu sporta veidu pārstāvjiem. Šodien "Daugavas" vieglatlētikas manēžā bobslejisti un skeletonisti bija sarīkojuši estakādes svinīgo atklāšanu un atvērto treniņu, lai pirms ikgadējās pirmssezonas preses konferences sarīkotu mediju tikšanos ar sportistiem un treneriem.