"Blackhawks" uzvar un samazina Skrastiņa izredzes uz "play-off"

Aizvadītajā naktī Nacionālajā Hokeja līgā (NHL) pie uzvaras pagarinājumā tika čempione Čikāgas "Blackhawks", ar rezultātu 4:3 mājās uzveicot Sentluisas "Blues". Līdz ar to čikāgieši nostiprinājuši astoto pozīciju Rietumu konferencē, Kārļa Skrastiņa pārstāvēto Dalasas "Stars" apsteidzot jau par četriem punktiem.

Krietni aktīvāk uzbrūkot visas spēles garumā, Čikāgai veiksme stāvēja klāt arī papildlaikā, tā ceturtajā minūtē pēc Džonatana Tēvza metiena izcīnot tik svarīgo uzvaru ar 4:3.

Tas nozīmē to, ka šobrīd čempione ar 95 punktiem 80 aizvadītajos mačos ieņem astoto vietu, un vienīgā komanda, kas saglabājusi teorētiskas iespējas izsist "indiāņus", ir latviešu aizsarga Skrastiņa pārstāvētā "Stars", kuriem par četriem punktiem mazāk, tiesa, arī par vienu spēli mazāk aizvadīts - 91 punkts 79 mačos.

"Blackhawks" atlikuši divi mači pret Detroitas "Red Wings" - naktī uz 9. aprīli izbraukumā un naktī uz 11. aprīli savā laukumā. Skrastiņa "zvaigznēm" vēl jāspēlē trīs mači - naktī uz 8. aprīli mājās pret Kolorado "Avalanche", bet pēdējās divas spēles viesos - naktī uz 9. datumu pret "Avalanche" un naktī uz 11. aprīli pret Minesotas "Wild".

Uzvaras aizvadītajā naktī izcīnīja arī latviešu pārstāvētās Kalgari "Flames" (6:1 mājās pret "Oilers", Raitis Ivanāns nespēlēja) un Vašingtonas "Capitals" (5:2 mājās pret "Panthers", Artūrs Irbe - vārtsargu treneris).

Sports

Latvijas bobslejisti un skeletonisti turpina sagatavošanās posmu pirms gaidāmās sezonas. Šobrīd treniņnometne rit Rīgā, jaunuzceltajā vieglatlētikas manēžā "Daugava", kur tapusi bezledus starta estakāde ledus trašu sporta veidu pārstāvjiem. Šodien "Daugavas" vieglatlētikas manēžā bobslejisti un skeletonisti bija sarīkojuši estakādes svinīgo atklāšanu un atvērto treniņu, lai pirms ikgadējās pirmssezonas preses konferences sarīkotu mediju tikšanos ar sportistiem un treneriem.