Skrastiņš un ''Stars'' uzvar un turpina cīņu par ''play-off''

Sauso spēli aizvadot ''Stars'' vārtsargam Kari Lehtonenam un pozitīvu lietderības koeficientu izpelnoties mūsu Kārlim Skrastiņam, Dalasas klubs šonakt izcīnīja svarīgu uzvaru NHL regulārajā čempionātā, ar 3:0 apspēlējot Kolumbusas ''Blue Jackets''.

Teksasas kluba rindās pa reizei ar precīziem vārtu guvumiem atzīmējās Stīvs Ots, Brendans Morovs un Lui Eriksons [pēdējie divi precīzi meta jau tukšos vārtos], bet ''Stars'' somu vārtsargs Kari Lehtonens atvairīja 23 metienus un aizvadīja savu 3. sauso spēli šosezon, palīdzot ''zvaigznēm'' palielināt cerības uz iekļūšanu izslēgšanas spēļu turnīrā.

Uzvarētāju komandas rindās 19 ar pusi minūtes uz ledus pavadīja Kārlis Skrastiņš, kurš sev atvēlētajā laikā bloķēja vienu pretinieku metienu, izdarīja vienu spēka paņēmienu un spēli noslēdza ar dalītu labāko +/- koeficientu komandā (+2).

Patlaban Dalasas klubs Rietumu konferences kopvērtējumā dala 9. vietu ar Kalgari ''Flames'' [abām komandām pa 91 punktam], par diviem punktiem atpaliekot no 7. vietā esošajām Anaheimas ''Ducks'' un Čikāgas ''Blackhawks'', kas nozīmē, ka uz divām vietām izslēgšanas spēļu turnīrā reāli pretendē četras komandas. Sliktākā situācijā atrodas ''Flames'', jo atšķirībā no pārējiem trim Kanādas klubam trīs spēļu vietā atlicis vairs aizvadīt tikai divas. Dalasai pēdējie trīs regulārā čempionāta mači jāaizvada pret Kolorado ''Avalanche'' [divas spēles Dalasā] un Minesotas ''Wild'' [izbraukums].

Citā spēlē uzvaru un vietu ''play-off'' izcīnīja Monreālas ''Canadiens'', kas mača pagarinājumā ar 2:1 uzveica ''Blackhawks''. Monreālas rindās uzvaras vārtus guva kanādiešu aizsargs Pernels Karls Subans, bet ''Canadiens'' vārtsargs Kerijs Praiss atvairīja 42 pretinieku metienus.

Sports

Latvijas bobslejisti un skeletonisti turpina sagatavošanās posmu pirms gaidāmās sezonas. Šobrīd treniņnometne rit Rīgā, jaunuzceltajā vieglatlētikas manēžā "Daugava", kur tapusi bezledus starta estakāde ledus trašu sporta veidu pārstāvjiem. Šodien "Daugavas" vieglatlētikas manēžā bobslejisti un skeletonisti bija sarīkojuši estakādes svinīgo atklāšanu un atvērto treniņu, lai pirms ikgadējās pirmssezonas preses konferences sarīkotu mediju tikšanos ar sportistiem un treneriem.