Hokeja klubs "Liepājas Metalurgs", visticamāk, vairs nespēlēs Baltkrievijas atklātajā čempionātā

Seškārtējā Latvijas hokeja čempione ''Liepājas Metalurgs'' finansiālu iemeslu dēļ nākamsezon, ļoti iespējams, nepiedalīsies Baltkrievijas atklātajā čempionātā (BAČ), vēstīts laikrakstā ''Kurzemes Vārds''.

Tiesa, liepājnieki vēl nav iesnieguši oficiālu atteikumu Baltkrievijas Hokeja federācijā un turpina meklēt turnīru, kas varētu kalpot par kvalitatīvu alternatīvu BAČ sacensībām. Iemesls ''Metalurga'' rīcībai mūslaikiem pavisam atbilstošs - Kurzemes klubs vairs nav spējīgs individuāli uzturēt BAČ līmeņa komandu, tāpēc jau ilgāku laiku risinātas sarunas ar Rīgas ''Dinamo'' par vienības uzturēšanu kopējiem spēkiem, raksta ''Kurzemes Vārda'' žurnālists Andris Sudmalis.

Liepājas un Rīgas sarunās vienu brīdi tika rasts kopsaucējs, taču tad ''Dinamo'' no palīdzīgas rokas sniegšanas atteikusies, motivējot savu lēmumu ar nevēlēšanos gaidāmo sezonu uzsākt ar mīnusiem.

Atgādinām, ka ''Liepājas Metalurgs'' šosezon BAČ turnīru noslēdza ''play-off'' ceturtdaļfināla sērijā, kad ar 0:3 atzina Žlobinas ''Metallurg'' pārākumu. Pēc zaudējuma BAČ vairāki lielā ''Metalurga'' hokejisti pievienojās Liepājas fārmklubam un triumfēja Latvijas čempionātā.

Svarīgākais