Bārtulim sezona galā, vainīgajam - divu spēļu diskvalifikācija

Nacionālās hokeja līgas Austrumu konferences līdervienības Filadelfijas ''Flyers'' latviešu aizsargs Oskars Bārtulis kreisā pleca savainojuma dēļ šosezon vairs nevarēs palīdzēt komandai, savukārt viņa pāridarītājs, Fīniksas ''Coyotes'' uzbrucējs Skotijs Apšals saņēmis divu spēļu diskvalifikāciju.

Oskars Bārtulis aizvadītajā naktī aizstāja savainoto veterānu Šonu O'Donelu. Atgriešanās augstākajā apritē latviešu aizsargam neizvērtās patīkama - otrās trešdaļas ievadā mūsējais pie savas komandas vārtiem saņēma negaidītu spēka paņēmienu, turklāt tas bija izdarīts pēc svilpes.

Bārtulis ceļu uz ģērbtuvēm mēroja ārstu pavadībā, mača turpinājumā laukumā vairs nedodoties. Šodienas pārbaudēs atklājies, ka savainots kreisas plecs. Trauma ir pietiekami smaga, lai ''Flyers'' ģenerālmenedžeris Pols Holmgrēns paziņotu, ka Bārtulim sezona galā. Pamatīgāki izmeklējumi sekos rītdien.

24 gadus vecais ogrēnietis šosezon aizvadījis 13 spēles, rezultativitātes punktus negūstot, taču atzīmējoties ar negatīvu lietderības koeficientu -4, septiņiem metieniem un vidēji 13:01 minūtēm ik maču.

Skotijs Apšals, kurš izdarīja liktenīgo spēka paņēmienu, sodīts ar divu spēļu diskvalifikāciju. Tāpat viņam jāšķiras no 24 tūkstošiem dolāru. Jāatzīmē, ka pēc spēles uzbrucējs pauda nožēlu par notikušo un cerēja, ka Bārtulim viss būs kārtībā.

''Flyers'' nākamo spēli aizvadīs naktī uz piektdienu, savā laukumā uzņemot pastarīti Ņujorkas ''Islanders''. Domājams, sastāvā atgriezīsies 39 gadus vecais O'Donels, bet septītā aizsarga vietu, kura iepriekš piederēja latvietim, ieņems kāds fārmkluba aizsargs. Tiesa, pastāv iespēja, ka ''Flyers'' līdz maiņu termiņa beigām iegūs kādu aizsargu.

Sports

Latvijas bobslejisti un skeletonisti turpina sagatavošanās posmu pirms gaidāmās sezonas. Šobrīd treniņnometne rit Rīgā, jaunuzceltajā vieglatlētikas manēžā "Daugava", kur tapusi bezledus starta estakāde ledus trašu sporta veidu pārstāvjiem. Šodien "Daugavas" vieglatlētikas manēžā bobslejisti un skeletonisti bija sarīkojuši estakādes svinīgo atklāšanu un atvērto treniņu, lai pirms ikgadējās pirmssezonas preses konferences sarīkotu mediju tikšanos ar sportistiem un treneriem.