Bārtulis piedalīsies nākamajā ''Flyers'' spēlē

Sakarā ar veterāna Šona O'Donela savainojumu, Nacionālās hokeja līgas Austrumu konferences līdervienības Filadelfijas ''Flyers'' rindās nākamajā spēlē varētu piedalīties latviešu aizsargs Oskars Bārtulis, kurš šosezon aizvadījis 12 spēles.

39 gadus vecais aizsargs Šons O'Donels savainojumā iedzīvojās vakar, aizvadot spēli pret Ņujorkas ''Rangers''. Viņš cieta sadursmē, uz ledus pavadījis vien minūti un trīs sekundes. Kanādietis maču nespēja turpināt, bet ''Flyers'' guva pārliecinošu uzvaru ar 4:2.

''Šons nespēlēs 10 dienas līdz divas nedēļas,'' pastāstīja ''Flyers'' ģenerālmenedžeris Pols Holmgrēns. Viņš apstiprināja, ka veterāna vietu ieņems latviešu aizsargs.

Šobrīd veselības likstās iedzīvojies arī pieredzējušākais ''Flyers'' vārtsargs Braiens Bušē. Tāpat savainojuma dēļ nākamā spēle būs jāizlaiž Blēram Betsam. No gripas mēģina atkopties vienības kapteinis Maiks Ričardss, kurš pret ''Rangers'' spēlēja. Rīta treniņu izlaidis somu uzbrucējs Ville Leino. ''Šobrīd fārmklubā nav spēlētāju, kuri ātri spētu pielāgoties lielās komandas apgriezieniem,'' atzina Holmgrēns.

Oskars Bārtulis šosezon nospēlējis 12 mačus, vidēji uz ledus pavadot 13 minūtes un 33 sekundes. Viņam arī negatīvs lietderības koeficients -4, četras soda minūtes un izdarīti septiņi metieni. Iepriekš Bārtulis spēlēja savainotā aizsardzības līdera Krisa Prongera vietā.

Nākamo spēli ''Flyers'' aizvadīs naktī uz trešdienu, savā laukumā uzņemot septiņas uzvaras pēc kārtas izcīnījušo Fīniksas ''Coyotes''. Mača sākums ieplānots pulksten 2:00.

Sports

Latvijas bobslejisti un skeletonisti turpina sagatavošanās posmu pirms gaidāmās sezonas. Šobrīd treniņnometne rit Rīgā, jaunuzceltajā vieglatlētikas manēžā "Daugava", kur tapusi bezledus starta estakāde ledus trašu sporta veidu pārstāvjiem. Šodien "Daugavas" vieglatlētikas manēžā bobslejisti un skeletonisti bija sarīkojuši estakādes svinīgo atklāšanu un atvērto treniņu, lai pirms ikgadējās pirmssezonas preses konferences sarīkotu mediju tikšanos ar sportistiem un treneriem.