"Stars", "Flyers" un "Thrashers" zaudē, no mūsējiem spēlē tikai Skrastiņš

Svētdienas vakarā zaudējumus Nacionālās Hokeja līgas regulārās sezonas turnīrā piedzīvoja Latvijas aizsargu pārstāvētās komandas. Dalasas „Stars” ar 1:2 savā laukumā piekāpās Kolumbusas „Blue Jackets”, bet Filadelfijas „Flyers” „sausais” 0:1 zaudējums mājās pret Losandželosas „Kings”.

„Stars” spēle pret Kolumbusu sākās veiksmīgi, jo jau 5. minūtē skaitlisko vairākumu realizēja Breds Ričards, kuram 24. vārti sezonā. Kolumbusa atspēlējās jau pēc nepilnas minūtes, kad izcēlās Mets Kalverts, bet uzvaras ripu otrā perioda 7. minūtē iemeta Riks Nešs. Spēles pēdējā trešdaļa aizritēja „vienos vārtos”, taču izglābties no zaudējuma „zvaigznēm” nebija lemts – 1:2.

Kārlis Skrastiņš nospēlēja 22 minūtes un 39 sekundes, spēli pabeidzot ar negatīvu lietderības koeficientu (-1). Mūsu aizsarga kontā arī divi metieni pa vārtiem, divi bloķēti metieni un viens spēka paņēmiens. Skrastiņa un arī citu četru aizsargu lielais spēles laiks skaidrojams ar to, ka 1. periodā savainojumu guva Niklass Grosmans, tādējādi spēles lielāko daļu „Stars” spēlēja ar pieciem aizsargiem. Keri Lehtonens atvairīja 37 metienus, bet Stīvs Meisons „Blue Jackets” vārtos tvēra 29 ripas.

Dalasa ar 56 spēlēs sakrātiem 68 punktiem saglabā 3. vietu Rietumu konferencē.

Zaudējums arī Filadelfijas „Flyers”, kas ar 0:1 savā laukumā atzina Losandželosas „Kings” pārākumu. Vienīgos vārtus 2. perioda sākumā guva Drū Doutijs, bet Džonatans Kviks „Kings” vārtos atvairīja visus 40 „lidotāju” metienus. Oskars Bārtulis, kā ierasts, palika rezervē.

„Flyers” kontā 55 mačos 77 punkti un pirmā vieta Austrumu konferencē.

Tāpat neveiksmi piedzīvoja aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētais klubs Atlantas "Thrashers", kas savā laukumā atzina Karolīnas "Hurricanes" pārākumu ar 2:3. Spēles gaitā "Thrashers" divreiz atspēlējās, tomēr nepilnu pusotru minūti līdz pamatlaika beigām uzvaras vārtus Karolīnas komandas labā guva Ēriks Kols. Jāpiebilst, ka "Thrashers" krietni vairāk meta pa pretinieku vārtiem (43-17), taču metienu realizācija bija vājā līmenī... Kulda šajā mačā laukumā nedevās.

"Thrashers" ar 58 spēlēs izcīnītiem 60 punktiem ieņem devīto vietu Austrumu konferencē.

Sports

Latvijas bobslejisti un skeletonisti turpina sagatavošanās posmu pirms gaidāmās sezonas. Šobrīd treniņnometne rit Rīgā, jaunuzceltajā vieglatlētikas manēžā "Daugava", kur tapusi bezledus starta estakāde ledus trašu sporta veidu pārstāvjiem. Šodien "Daugavas" vieglatlētikas manēžā bobslejisti un skeletonisti bija sarīkojuši estakādes svinīgo atklāšanu un atvērto treniņu, lai pirms ikgadējās pirmssezonas preses konferences sarīkotu mediju tikšanos ar sportistiem un treneriem.