Skrastiņam un "Stars" sagrāve pret līdervienību "Canucks"

Pēc Zvaigžņu spēles izraisītās pauzes atsācies Nacionālās Hokeja līgas (NHL) regulārās sezonas spēļu karuselis. Zaudējumi aizvadītajā naktī divām no trim latviešu pārstāvētājām komandā. Spēlēja tikai Kārlis Skrastiņš, kura pārstāvētā Dalasas „Stars” ar 1:4 savā laukumā piekāpās Vankūveras „Canucks”.

Šī „Stars” un „Canucks” bija trešā spēle šosezon, un visās uzvarējusi Vankūveras komanda, pie tam allaž savos vārtos ielaižot tikai vienu ripu. Divreiz uzvarēts ar 4:1, bet vienā gadījumā bijis 7:1. Nupat izspēlētajā mačā galvenās aktivitātes notika 2. periodā, kurā tika gūti teju visi vārti – 3:1 „Canucks” labā un atlika tikai novadīt maču līdz uzvarošām beigām, kas tika paveikts. Uzvarētāju sastāvā 1+1 gan Mikaelam Samuelsonam, gan Kristianam Erhofam. 14:53 ar neitrālu koeficientu nospēlēja Lī Svets. „Canucks” pēc šīs uzvaras kļuvusi pār līgas kopvērtējuma līderi ar 73 punktiem.

Kārlis Skrastiņš zaudētāju sastāvā nospēlēja 13 minūtes un 53 sekundes, maču noslēdzot ar neitrālu lietderības koeficientu. Dalasa ar 65 punktiem ieņem 3. vietu Rietumu konferencē.

Vēl smagāks zaudējums Filadelfijas „Flyers”, kas piedzīvoja „sauso” sagrāvi Tampabejā – 0:4 pret „Lightning”. „Flyers” atdūrās pret Dveinu Rolosonu „Lightning” vārtos. Veterāns atvairīja visus 38 „lidotāju” metienus. Trīs no četriem vārtiem Tampabeja guva jau pirmajā periodā. Dublis Tedijam Pjurselam. Oskars Bārtulis Filadelfijas sagrāvē noskatījās no malas. „Flyers” ar 71 punktu arvien ieņem pirmo vietu Austrumu konferencē.

3:2 uzvara pēcspēles metienos Raita Ivanāna Kalgari „Flames”, kas ar šādu rezultātu viesos pieveica Nešvilas „Predators”. Uzvaras „bullītis” Renē Burka kontā. „Flames” ar 56 punktiem ieņem 12. vietu Rietumu konferencē, no „play off” zonas atpaliekot tikai divus punktus.

Sports

Latvijas bobslejisti un skeletonisti turpina sagatavošanās posmu pirms gaidāmās sezonas. Šobrīd treniņnometne rit Rīgā, jaunuzceltajā vieglatlētikas manēžā "Daugava", kur tapusi bezledus starta estakāde ledus trašu sporta veidu pārstāvjiem. Šodien "Daugavas" vieglatlētikas manēžā bobslejisti un skeletonisti bija sarīkojuši estakādes svinīgo atklāšanu un atvērto treniņu, lai pirms ikgadējās pirmssezonas preses konferences sarīkotu mediju tikšanos ar sportistiem un treneriem.