"Dinamo" iegūst tiesības uz Kasparu Daugaviņu

Nedēļas nogalē Rīgas "Dinamo" ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs panācis vienošanas ar Ņižņijnovgorodas "Torpedo", par tiesību iegūšanu uz Latvijas izlases uzbrucēju Kasparu Daugaviņu, kurš šobrīd spēlē Amerikas Hokeja līgas (AHL) klubā Binghamtonas "Senators", kas ir Nacionālās Hokeja līgas (NHL) kluba Otavas "Senators" fārmklubs.

Līgums ar "Senators" Kasparam Daugaviņam beidzas pēc šīs sezonas un nākotnē iespējama šī hokejista parādīšanās Rīgas "Dinamo" sastāvā.

Ņižņijnovgorodas "Torpedo" tiesības uz Kasparu Daugaviņu ieguva KHL 2009. gada jauno spēlētāju draftā, un līdz ar to, ja Latvijas izlases uzbrucējs vēlētos spēlēt KHL, tad viņam būtu jāslēdz līgums tieši ar "Torpedo". Tagad Rīgas "Dinamo" šīs tiesības ir iemainījusi no Ņižņijnovgorodas "Torpedo" pret divām izvēles tiesībām 2011. gada KHL draftā, un gadījumā, ja Kaspars Daugaviņš vēlēsies savu karjeru turpināt KHL, tad viņš to varēs darīt Rīgas klubā.

Uzbrucēju Kasparu Daugaviņu (dzimis 1988. gada 18. maijā, augums – 183 cm, svars - 93 kg) Otavas "Senators" 2006. gada NHL jauno spēlētāju draftā izvēlējās 3. kārtā ar kopējo 91. numuru. Savas karjeras laikā viņš ir spēlējis - HK "Rīga2000" (BAČ un LAČ), Mississauga St. Michael's Majors (OHL), Binghamton "Senators" (AHL) un vienus spēli arī NHL Otavas "Senators" sastāvā, kā Latvijas pieaugušo (četras pasaules čempionāti un vienas olimpiskajās spēles), U-20 izlasē (trīs pasaules čempionāti) un U-18 izlase (trīs pasaules čempionāti) izlašu sastāvos.

Sports

Latvijas bobslejisti un skeletonisti turpina sagatavošanās posmu pirms gaidāmās sezonas. Šobrīd treniņnometne rit Rīgā, jaunuzceltajā vieglatlētikas manēžā "Daugava", kur tapusi bezledus starta estakāde ledus trašu sporta veidu pārstāvjiem. Šodien "Daugavas" vieglatlētikas manēžā bobslejisti un skeletonisti bija sarīkojuši estakādes svinīgo atklāšanu un atvērto treniņu, lai pirms ikgadējās pirmssezonas preses konferences sarīkotu mediju tikšanos ar sportistiem un treneriem.