Bijušais Rīgas "Dinamo" spēlētājs veiksmīgi debitē NHL

Nacionālās Hokeja līgas (NHL) regulārajā čempionātā aizvadītajā naktī uzvaru izcīnīja latviešu aizsarga Kārļa Skrastiņa pārstāvētais klubs Dalasas "Stars", kas savā laukumā ar 3:1 pieveica Edmontonas "Oilers". Savukārt bijušais Rīgas "Dinamo" hokejists Lī Svets veiksmīgi debitējis NHL.

"Stars" vadībā izvirzījās pirmā perioda vidū, bet līdz spēles vidum jau bija panākuši 3:0. Vienīgos vārtus mājinieki ielaida otrās trešdaļas beigās mazākumā. Kārlis Skrastiņš laukumā pavadīja 25 minūtes un 36 sekundes (lielākais spēles laiks komandā), bloķēja trīs pretinieku metienus, izpildīja vienu spēka paņēmienu un spēli noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu (+1).

Kalgari "Flames", joprojām bez Raita Ivanāna, savā laukumā ar 4:1 tika galā ar Sentluisas "Blues" vienību. Pateicoties sekmīgai spēlei vairākumā pēc divām trešdaļām "Flames" bija vadībā ar 3:0, bet pēdējo ripu iemeta jau tukšos vārtos. Uzvarētāju rindās divi vārti un piespēle Deividam Mosam.

Veiksmīgi NHL debitējis bijušais Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" aizsargs Lī Svets, kurš jau savā pirmajā NHL spēlē kļuva par mača varoni. Trešā perioda 13. minūtē, kad rezultāts bija 1:1, viņš saņēmis piespēli no Daniela Sedina izdarīja metienu aptuveni no iemetiena zonas, būdams precīzs un palīdzot savai komandai Vankūveras "Canucks" izcīnīt uzvaru 2:1 pret Nešvilas "Predators". Turklāt Svets arī nopelnīja labāko lietderības koeficientu komandā (+2).

Sports

Latvijas bobslejisti un skeletonisti turpina sagatavošanās posmu pirms gaidāmās sezonas. Šobrīd treniņnometne rit Rīgā, jaunuzceltajā vieglatlētikas manēžā "Daugava", kur tapusi bezledus starta estakāde ledus trašu sporta veidu pārstāvjiem. Šodien "Daugavas" vieglatlētikas manēžā bobslejisti un skeletonisti bija sarīkojuši estakādes svinīgo atklāšanu un atvērto treniņu, lai pirms ikgadējās pirmssezonas preses konferences sarīkotu mediju tikšanos ar sportistiem un treneriem.