Bārtulim un "Flyers" vēsturiska uzvara Detroitā

Pirmo reizi 23 gadu laikā uzvaru Detroitā pār "Red Wings" pagājušajā naktī izcīnīja Latvijas aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Filadelfijas "Flyers" vienība, tiekot pie panākuma Nacionālās Hokeja līgas (NHL) regulārās sezonas mačā ar rezultātu 3:2.

Pēdējo reizi "Flyers" Detroitā uzvarēja 1988. gada 4. novembrī un kopš tā laika piedzīvotas 16 neveiksmes (divas no tām pagarinājumā vai pēcspēles metienos). "Nedomāju, ka mums galvā bija doma uzvarēt tieši šī rekorda dēļ," pēc mača sacīja uzvarētāju vārtsargs Braiens Bočers, kurš atvairīja 25 pretinieku metienus. "Pēdējās četrās spēlēs bijām rādījuši ļoti sliktu sniegumu, tāpēc vienkārši vēlējāmies lielu panākumu." Tas Filadelfijai arī izdevās.

Viesi ar Bārtuli sastāvā visas spēles gaitā izdarīja vairāk metienu, bet visus trīs vārtus sameta otrajā trešdaļā. Pirmo sešus trešdaļas minūšu laikā tika panākts jau 2:0, bet trešos "lidotāji" iemeta 15. minūtē. Pēdējās trešdaļas pirmajā pusē mājinieki divus vārtus atguva, taču tas arī bija viss, uz ko "sarkanie spārni" bija spējīgi šoreiz, un "Flyers" svinēja vēsturisku panākumu ar rezultātu 3:2.

Ar 3. numuru uz krekla spēlējošais Oskars Bārtulis, kurš pagājušogad piedalījās citā vēsturiskā pasākumā - "Winter Classic" -, laukumā šoreiz pavadīja 13 minūtes un 46 sekundes, metienus pa vārtiem neizdarīja toties bloķēja divus pretinieku metienus un izpelnījās pozitīvu lietderības koeficientu (+1).

Pie uzvaras izbraukumā tika arī Kārlis Skrastiņš un Dalasas "Stars", ar rezultātu 4:2 apspēlējot Sentluisas "Blues". Aizsargs pie rezultativitātes punktiem netika, taču uz ledus pavadīto 18 minūšu un 43 sekunžu laikā (otrs lielākais spēle slaiks vairākumā - 2:05) vienreiz meta pa vārtiem, vienreiz meta garām vārtiem un bloķēja trīs pretinieku metienus, kā arī izpelnījās pozitīvu lietderības koeficientu (+2).

Sports

Latvijas bobslejisti un skeletonisti turpina sagatavošanās posmu pirms gaidāmās sezonas. Šobrīd treniņnometne rit Rīgā, jaunuzceltajā vieglatlētikas manēžā "Daugava", kur tapusi bezledus starta estakāde ledus trašu sporta veidu pārstāvjiem. Šodien "Daugavas" vieglatlētikas manēžā bobslejisti un skeletonisti bija sarīkojuši estakādes svinīgo atklāšanu un atvērto treniņu, lai pirms ikgadējās pirmssezonas preses konferences sarīkotu mediju tikšanos ar sportistiem un treneriem.