Skrastiņam piespēle uzvarā; Bārtulim "pēriens" Vankūverā

Ar rezultatīvu piespēli palīdzot uzvarēt Nešvilas "Predators" (4:2), ceturto rezultativitātes punktu šosezon Dalasas "Stars" sastāvā nopelnījis latviešu aizsargs Kārlis Skrastiņš.

Skrastiņš trešā perioda 2. minūtē asistēja Luī Eriksonam, kad tika panākts izlīdzinājums 2:2. Atlikušajā laikā Dalasa iemeta vēl divas ripas un svinēja uzvaru ar 4:2, sagādājot "Predators" piekto zaudējumu pēc kārtas. Teicamu spēli "Stars" vārtos aizvadīja Endrjū Reikrofts, atvairot 44 no 46 metieniem. "Stars" ar 48 punktiem ieņem 3. vietu Rietumu konferencē. Līdere ar 50 ir Detroitas "Red Wings".

Skrastiņš pret savu bijušo komandu nospēlēja 21:28 minūtes, kuru laikā atzīmējās ar jau pieminēto piespēli, kā arī diviem spēka paņēmieniem un četriem bloķētiem metieniem. Kārlis šosezon 35 mačos sakrājis četrus punktus (2+2).

Mūsu otram aizsargam Nacionālajā Hokeja līgā (NHL) – Oskaram Bārtulim – pagājušajā naktī sagrāve viesos pret Vankūveras "Canucks" – 2:6. Vankūveras sastāvā 2+1 Raienam Kesleram, bet trīs piespēles Henrikam Sedinam. Bārtulis nospēlēja 16:25, kuru laikā nopelnīja negatīvu lietderības koeficientu (-1), bloķēja trīs metienus, kā arī vienreiz meta pa Roberto Luongo sargātajiem vārtiem. Filadelfija ar 49 punktiem ieņem 4. vietu Austrumu konferencē. Šeit vadībā ar 52 punktiem ir Pistburgas "Penguins".

Par "Penguins" runājot, pieminēšanas vērts ir Sidnijs Krosbijs, kurš ar 2+2 palīdzēja apspēlēt "Thrashers" (6:3). Pitsburgas līdera rezultativitātes sērija sasniegusi 25 mačus pēc kārtas. Ilgākās rezultatīvākās sērijas NHL kopš 1990. gada ir leģendārajam Mario Lemjē, kura kontā 46 mači un Matsam Sundinam – 30, tālāk ar 25 seko pieminētais Krosbijs, Veins Greckis un Brets Hals.

Sports

Latvijas bobslejisti un skeletonisti turpina sagatavošanās posmu pirms gaidāmās sezonas. Šobrīd treniņnometne rit Rīgā, jaunuzceltajā vieglatlētikas manēžā "Daugava", kur tapusi bezledus starta estakāde ledus trašu sporta veidu pārstāvjiem. Šodien "Daugavas" vieglatlētikas manēžā bobslejisti un skeletonisti bija sarīkojuši estakādes svinīgo atklāšanu un atvērto treniņu, lai pirms ikgadējās pirmssezonas preses konferences sarīkotu mediju tikšanos ar sportistiem un treneriem.