Skrastiņam pieci bloķēti metieni un uzvara pār līderi "Capitals"

Agrā piektdienas rītā latviešu aizsarga Kārļa Skrastiņa pārstāvētā Dalasas "Stars" vienība savā laukumā Nacionālās Hokeja līgas (NHL) regulārās sezonas spēlē ar rezultātu 2:1 apspēlēja līgas līderi Vašingtonas "Capitals", kuru pārstāv latviešu treneris Artūrs Irbe.

Uzvaras vārtus teksasiešu labā 38 sekundes pēc aizvadītas puses pēdējās trešdaļas guva Brendons Sigals. Tas notika 20 sekundes pēc tam, kad Maiks Knuble bija panācis izlīdzinājumu vairākumā. Artūra Irbes audzēknis "Capitals" vārtos čehu 22 gadus vecais vārtsargs Mihals Noivirts šoreiz atvairīja 19 no 21 metiena, bet pretējos vārtos Endrjū Reikroftam bija krietni vairāk darbiņa - mūrī ielaista tikai viena no 38 galvaspilsētas raidītajām lodēm.

Kārlis Skrastiņš šajā mačā nospēlēja teicami - laukumā aizsargs pabija 17 minūtes un 14 sekundes, izdarīja vienu metienu, reizi Kārļa metiens lidoja garām vārtiem, rezultativitātes punktus latvietis nenopelnīja, toties bloķēja piecus pretinieku metienus, kas bija labākais rādītājs starp abu komandu spēlētājiem. Tāpat Skrastiņam divi spēka paņēmieni un neitrāls lietderības koeficients.

Šī bija piektā "Stars" uzvara pēc kārtas, kas ir otra karstākā sērija līgā (aiz Pitsburgas "Penguins" astoņām uzvarām pēc kārtas). Šobrīd "zvaigznes" ar 31 izcīnītu punktu 24 mačos ieņem otro vietu Rietumu konferencē, trīs punktus atpaliekot no divas spēles mazāk aizvadījušajiem Detroitas "Red Wings" hokejistiem. Tikmēr Vašingtona, kurai šī bija septītā neveiksme izbraukumos, ar 38 punktiem ir labākā ne tikai Austrumu konferencē, bet visā līgā.

Sports

Latvijas bobslejisti un skeletonisti turpina sagatavošanās posmu pirms gaidāmās sezonas. Šobrīd treniņnometne rit Rīgā, jaunuzceltajā vieglatlētikas manēžā "Daugava", kur tapusi bezledus starta estakāde ledus trašu sporta veidu pārstāvjiem. Šodien "Daugavas" vieglatlētikas manēžā bobslejisti un skeletonisti bija sarīkojuši estakādes svinīgo atklāšanu un atvērto treniņu, lai pirms ikgadējās pirmssezonas preses konferences sarīkotu mediju tikšanos ar sportistiem un treneriem.