Gulbis Sinsinati svelmē piekāpjas Marejam

Latvijas tenisists Ernests arī ar piekto mēģinājumu nav spējis pieveikt ATP ranga ceturto raketi, skotu Endiju Mareju. Sinsinati turnīra trešās kārtas spēlē vairāk nekā +30 grādu karstumā latvietis aizvadīja līdzvērtīgu maču, tomēr galotnē piedzīvoja neveiksmi – 6:4, 3:6, 6:7(4) .

Kā nākamais turnīrs Gulbim plānots „US Open” Ņujorkā (sākums 30. augustā).

Sinsinati ATP „Masters Series” tenisa turnīrā šodien trešās kārtas izspēle. Kā vienam no pirmajiem kortā vajadzēja doties Ernestam Gulbim, kuru gaidīja cīņa ar ATP ranga ceturto numuru, skotu Endiju Mareju. Marejs šobrīd uzskatāms par vienu no galvenajiem favorītiem cīņā par „US Open” titulu, ko apliecināja pērn iegūtais Toronto tituls (turnīrā apspēlēts gan Nadals, gan Federers). Gulbis Sinsinati turnīrā bija aizvadījis divas spēles, kurās ticis galā ar amerikāni Donaldu Jangu (7:6(5), 6:4) un austrieti Jirgenu Melceru – 6:7(8), 6:3, 7:6(5), kamēr Marejam kā izliktajam tenisistam bija cīņās jāiesaistās tikai no otrās kārtas, kurā vakar tika apspēlēts francūzis Žeremī Šardī – 6:3, 6:7(3), 6:2. Pirms spēles izteikts favorīts bija skotu tenisists, kurš bija uzvarējis visās četrās abu sportistu iepriekšējās tikšanās reizēs, turklāt Gulbim bija izdevies uzvarēt tikai vienu setu šajās spēlēs. Cerības uz panākumu gan bija, jo Marejs turnīru pirmajās parasti vēl nav tik ļoti koncentrējies, kā noslēgumu fāzēs. Protams Ernestam vajadzēja parādīt savu labāko spēli. Laika apstākļi Sinsinati šodien bija nosacīti labi tenisam – saule spīdēja spoži, bet jau 12:00 pēc vietējā laika gaisa temperatūra pārsniedza 30 grādus pēc Celsija.

Izlozē pirms mača uzvarēja Marejs un izvēlējās laukuma pusi, būtībā izlozes priekšrocības atdodot Ernestam. Gulbis izvēlējās serves uzņemšanu, un tas izrādījās pareizs lēmums. Pirmajā spēles geimā Marejs nespēja nodemonstrēt augstas kvalitātes tenisu, un Ernests tika pie divām breika iespējām. Pietika jau ar pirmo, kad lieliski tika uzņemta serve – 1:0. Pie savas serves Ernests uzvarēja bez problēmām, uz ko ar pirmo uzvarēto geimu atbildēja arī Marejs. Ceturtajā geimā pie breikbumbas tika arī Marejs, kurš izteikti centās ievirzīt maču garākās izspēlēs un tad dot bumbiņu uz Gulbja bekhendu. Breikbumbas izspēlē Gulbis gan šādus gājienus nepieļāva un visu nokārtoja ar labu servi. Vēl pēc pāris „vienādi” Ernests noslēdza geimu savā labā, liekot Marejam jau lamāties uz sevi. Piektajā geimā latvietis tika pie dubultbreika un 4:1 vadības. Vispirms ar čopu viņš panāca „vienādi”, bet pēc tam ekselenti uzņēma Mareja otro servi. Šo breikbumbu skots atspēlēja ar labu servi, bet mirkli vēlāk Gulbis tika pie vēl vienas iespējas, kuras laikā ATP ranga ceturtais numurs raidīja bumbiņu tīklā. Noturēt šādu pārsvaru gan neizdevās – nākamajā geimā pēc Ernesta kļūdas skots tika pie breika iespējas un nemaz nepiepūlējās, lai to realizētu – Gulbim dubultkļūda. Nākamos trīs geimus uzvarēja serves padevēji, kas Ernestam ļāva saglabāt vadību un deva iespēju izservēt pirmo setu – 5:4. Lai gan pirmo izspēli Ernests šajā geimā zaudēja, taču pēc tam sarūpēja sev divas setbumbas, no kurām otrā bija veiksmīga - eiss. Pirmajā setā, kas ilga nedaudz vairāk nekā 50 minūtes, Gulbis bija iekrājis 19 uzbrukuma punktus (winners), kā arī pieļāvis 14 nepiespiestās kļūdas, kamēr Marejam šo statistikas rādītāju attiecība 8-9.