Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

"Dinamo" uzvaru sērija apraujas Kazaņā – zaudējums bullīšos pret čempioniem

© ak-bars.ru

Kontinentālās hokeja līgas klubam Rīgas "Dinamo" neizdevās izcīnīt piekto uzvaru pēc kārtas, jo izbraukumā ar 1:2 bullīšos tika atzīts Kazaņas "Ak Bars" pārākums. Miķelis Rēdlihs izvirzīja rīdziniekus vadībā, bet arī mājiniekiem izdevās realizēt vairākumu.

Trīs spēļu izbraukuma noslēdzošajā mačā Rīgas "Dinamo" nevarēja palīdzēt komandas rezultatīvākais spēlētājs Līnuss Videls, kuram ir neliels savainojums. Traumai nevajadzētu traucēt atgriezties ierindā jau nākamajā mačā - trešdien Rīgā viesosies Podoļskas "Vityaz".

Abas komandas spēli sāka augstā tempā, un pirmajās piecās ar pusi minūtēs bija tikai viena tiesneša svilpe. Joņošana turpinājās, un šāds hokejs bija parocīgāks Kazaņas "Ak Bars", kam piederēja teritoriālais pārsvars. Taču Timurs Biļalovs duelī pret savu bijušo komandu demonstrēja teicamu sniegumu, vairākas reizes tiekot galā ar metieniem no pašas vārtu priekšas.

Pirmās trešdaļas vidū rīdziniekiem bija iespēja iedzelt pretuzbrukumā -, spēlējot mazākumā, vienatnē pret mājinieku vārtsargu aizskrēja Emīls Ģēģeris, bet viņa mestā ripa atdūrās pret vārtu stabu. Tā nebija pēdējā reize, kad "Ak Bars" talkā nāca veiksme, jo pašās trešdaļas beigās pēc Artjoma Aļajeva metiena no zilās līnijas un rikošeta ripa atdūrās pret pārliktni.

Pārtraukums nepiebremzēja hokejistus, jo arī otrajā trešdaļā bija vairāki nogriežņi, kuros varēja aizmirst, ka hokejā vispār iespējamas pauzes. Uzbrukuma viļņi vēlās te vienā, te otrā virzienā, taču abi vārtsargi - Biļalovs un Vladislavs Podjapoļskis - bija labākie spēlētāji laukumā. Biļalovs glāba pēc Mihaila Gluhova un Alekseja Potapova metieniem no pašas vārtu priekšas, bet Podjapoļskis palīdzēja mājiniekiem izturēt mazākumu, kura laikā "Dinamo" izveidoja vairākas labas iespējas.

42. minūtē vārtu konstrukcijas izturību pārbaudīja arī "Ak Bars" uzbrucējs Staņislavs Galijevs, kurš apslidoja Biļalova cietoksni un centās trāpīt tuvajā stūrī. Pēcāk vairākumā pa stabu trāpīja Metjū Majone, bet viņa bēdas ātri pazuda - Rīgas "Dinamo" realizēja to pašu vairākumu un panāca 1:0. Uvis Balinskis saņēma piespēli no Miķeļa Rēdliha un nogādāja ripu atpakaļ. Ar Rēdliha pirmo metienu galā tika Rēdlihs, bet atkārtotais metiens izspraucās starp Podjapoļska kājsargiem.

Tomēr prieki ilga tikai nepilnas trīs minūtes - arī Kazaņas "Ak Bars" izmantoja vairākumu, panākot 1:1. Jirži Sekāčs pa kreiso malu ielauzās zonā un tika līdz vārtu priekšai. Arī viņa pirmo metienu atvairīja Biļalovs, bet čehs tika pie atkārtotas iespējas. Tiesneši devās skatīties atkārtojumu, jo metiena brīdī tika izgrūsti vārti, taču viņu verdikts bija labvēlīgs mājiniekiem.

Uzvarētāju neizdevās noskaidrot nedz pamatlaikā, nedz pagarinājumā, kurā liels pārsvars piederēja "Ak Bars". Rīdziniekiem bija nepieciešamas trīs minūtes, lai pirmo reizi sasniegtu pretinieku zonu. Bullīšos meistarīgāki bija laukuma saimnieki - "Dinamo" neiemeta nevienu no pieciem, kamēr Sekāčam izdevās pārspēt Biļalovu ar metienu devītniekā.

Rīgas ''Dinamo'' sastāvs

Timurs Biļalovs (Kristers Gudļevskis); Uvis Balinskis - Kristaps Sotnieks, Nerijus Ališausks - Artjoms Aļajevs, Dmitrijs Šuļeņins - Metjū Majone, Sergejs Gimajevs; Koltons Gilīss - Brendons Makmilans - Kevins Klārks, Emīls Ģēģeris - Andris Džeriņš - Gints Meija, Lauris Dārziņš - Matiass Mitinens - Miķelis Rēdlihs, Rihards Marenis - Daniels Bērziņš - Franks Razgals, Vitālijs Pavlovs.

Kazaņas "Ak Bars" - Rīgas "Dinamo" 2:1 (0:0, 0:0, 1:1, 1:0)

Vārti: 47:52 Rēdlihs (Balinskis, vair.) 0:1, 50:28 Sekāčs (Postma, Landers, vair.) 1:1, 65:00 Sekāčs 2:1
Soda minūtes: 10:8
Metieni: 29:20
Vārtsargi: Vladislavs Podjapoļskis - Timurs Biļalovs