Dārziņa dublis atnes Rīgas "Dinamo" uzvaru pār "Severstal"

© Romāns Kokšarovs/ F64 Photo Agency

Divus vārtus gūstot Laurim Dārziņam, Rīgas "Dinamo" otrdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē savā laukumā ar rezultātu 3:0 (0:0, 1:0, 2:0) savā laukumā pārspēja aizsarga Artūra Kuldas pārstāvēto Čerepovecas "Severstal" vienību. Trešos vārtus mačā pašās pamatlaika beigās iemeta Matiass Mitinens un Rīgas "Dinamo" tika pie trešās "sausās" uzvaras šosezon. Savukārt "Severstal" savā laukumā tika uzvarēta pirmoreiz kopš 2016. gada janvāra.

Rīdzinieku sastāvā bija vērojamas vairākas izmaiņas, vairākiem hokejistiem atgriežoties laukumā pēc vairāku spēļu izlaišanas. Pirmoreiz kopš 9. septembra, kad tika spēlēts tieši pret ''Severstal'', uz ledus atkal bija viens no aizsardzības līderiem Uvis Balinskis, kurš izdziedējis savainojumu. Tāpat pieteikumā atgriezās Mārtiņš Dzierkals, kurš darbojās ceturtajā maiņā kopā ar Matiasu Mitinenu un Danielu Bērziņu.

Aktīvāks sākums padevās tieši ''Dinamo'' komandai, kas biežāk uzturējās uzbrukuma zonā, tiesa, līdz brīviem metieniem tikt izrādījās sarežģīti. Trešdaļas vidū rīdzinieki tika pie vairākuma, tomēr jaunu imidžu ieguvušā Metjū Majones, kurš uz novembra mēnesi atvadījies no savas iespaidīgās bārdas, vairāki metieni lidoja garām vārtiem. Uzreiz pēc vairākuma beigām pēc Majones piespēles laba iespēja bija Miķelim Rēdliham, taču pieredzējušajam uzbrucējam no vārtu priekšas neizdevās pārspēt ''Severstal'' vārtsargu Dominiku Furhu.

Perioda izskaņā arvien vairāk uzbruka arī Čerepovecas hokejisti. Lieliska iespēja atklāt rezultātu viesiem radās pēc ''Dinamo'' spēlētāju kļūdainas saspēles. Mājinieku hokejista piespēli vārtu priekšā pārtvēra ''Severstal'' uzbrucējs Ruslans Kariļins, taču ''Dinamo'' pēc pretinieka metiena glāba vārtsargs Timurs Biļalovs. Spēles 18. minūtē pie pirmā vairākuma tika arī viesi. Četratā pret pieciem rīdzinieki darbojās nevainojami, nosargājot savus vārtus neskartus.

Arī otrā perioda sākumā ātrāki un agresīvāki bija Rīgas hokejisti, kuri pēc mazākuma izturēšanas perioda vidū pelnīti izvirzījās vadībā. Pretuzbrukumā izrāvās Miķelis Rēdlihs, tomēr uzbrucēja metiens no tuvas distances pēdējā brīdī tika iztraucēts. Ripu gan uzreiz savāca turpat aizmugurē esošais Lauris Dārziņš, un ar kapteiņa plaukstas metienu Furhs galā netika (1:0). Laurim tas bija trešais vārtu guvums pēdējās četrās spēlēs.

Turpinājumā ''Dinamo'' nopelnīja vēl vienu mazākumu, un šoreiz ''Severstal'' palika par mata tiesu no vārtu guvuma. Pašaizliedzīgi aizsargājās visa komanda, bet teicami vārtos darbojās Biļalovs, glābjot savu komandu pēc Staņislava Kalašņikova metiena no vārtu priekšas. Otrā laukuma galā perioda izskaņā lieliskas iespējas izcelties bija gan Rēdliham, gan Kevinam Klārkam, tomēr uzbrucēji no vārtu priekšas nespēja pārspēt viesu vārtsargu.

Trešā perioda sākumā viesi nopelnīja četrus noraidījumus īsā laikā, un rīdziniekiem izdevās pretiniekus par to sodīt. Otro reizi šovakar precīzs bija Dārziņš, kurš ar precīzu metienu no asa leņķa neatstāja nekādus variantus Furham, noslēdzot lielisku kombināciju (2:0). Kaut spēles beigās "Severstal" centās iemest kādus vārtus, tas neizdevās un mājinieki darbojās ļoti pārliecinoši. Spēles pēdējā minūtē Matiass Mitinens ieraidīja ripu tukšos vārtos, pieliekot duelim punktu un svinot uzvaru ar 3:0.

Svarīgākais