Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

''Dinamo'' parāda raksturu un sīvā cīņā pieveic ''Spartak''

© F64

Spēles laikā zaudējot pirmajā trešdaļā iekrāto divu vārtu pārsvaru, bet trešajā periodā vairākumā vadību atgūstot, svarīgu uzvaru izcīnījusi Rīgas ''Dinamo'' komanda, kas viesos ar 3:2 apspēlēja Maskavas ''Spartak''. Lielisku maču aizvadīja vārtsargs Kristers Gudļevskis, savukārt uzvaras vārti Kevina Klārka kontā.

Rīdzinieki spēli sāka ļoti apņēmīgi, jau pirmajās minūtēs izveidojot vairākus bīstamus momentus pie Jūliusa Hudāčeka vārtiem, kā arī tiekot pie vairākuma.

Neveiksme iepriekšējā spēlē pret ''Amur'' bija nesusi vairākas izmaiņas Rīgas komandas sastāvā. Pēc ilgāka pārtraukuma laukumā atkal bija Oskars Batņa, tāpat pieteikumā atkal tika iekļauts Roberts Lipsbergs. Malā otro reizi šosezon tika nosēdināts Mārtiņš Dzierkals, kā arī ierindā nebija Riharda Mareņa un Roberta Mamčica. ''Spartak'' komandas otrajā maiņā darbojās rezultatīvākais mājinieku hokejists Kaspars Daugaviņš, savukārt jau trešo maču pēc kārtas nespēlēja Mārtiņš Karsums.

Rīdzinieki spēli sāka ļoti apņēmīgi, jau pirmajās minūtēs izveidojot vairākus bīstamus momentus pie Jūliusa Hudāčeka vārtiem, kā arī tiekot pie vairākuma. Perioda vidū pakāpeniski arvien aktīvāki kļuva arī ''Spartak'' hokejisti. Pamanāms bija Daugaviņš, kura metienu pēc pauzes ieturēšanas atvairīja Gudļevskis. Viesu komandu no vārtu zaudējuma glāba arī Šuļeņins, bloķējot Zubova metienu no vārtu priekšas. Aktīvu sniegumu demonstrēja Meijas - Batņas - Ģēģera maiņa, kas pieteikumā tika ierakstīta kā pirmā. Tieši šim trijniekam 12. minūtē arī izdevās atklāt rezultātu - pēc Batņas piespēles no laukuma stūra, neapturēdams ripu, meta Emīls Ģēģeris. Hudāčeka redzamību vārtu priekšā nosedza Meija, un ripa ielidoja vārtos (1:0).

''Dinamo'' ofensīva turpinājās, un jau nepilnu minūti vēlāk Hudāčekam jau otro reizi nācās ķeksēt ripu ārā no vārtiem. Savas bezpunktu spēļu sērijas pārtrauca pirmās maiņas hokejisti. Videls ar teicamu piespēli šķērsām gar vārtiem atrada Metjū Majoni, kurš uzreiz meta ripu vārtos, izceļoties sesto reizi sezonā (2:0). Rezultatīva piespēle arī Dārziņam. Trešdaļas izskaņā abas komandas apmainījās ar labām iespējām. Ališausks paguva bloķēt Maskvela metienu no vārtu priekšas, bet Ģēģera izrāvienu pret Hudāčeku pēdējā brīdī ar noteikumu pārkāpumu apturēja Kaļiņins.

Otrās trešdaļas sākumā katrai komandai bija vēl pa vienai labai iespējai gūt vārtus. Vispirms Gudļevskis glāba savu komandu pēc Ļisina metiena no vārtu priekšas, bet pretējā laukuma galā pavisam nedaudz pietrūka Meijam, kurš atņēma ripu no vārtiem izslidojušajam Hudāčekam. Gints apslidoja vārtus, tomēr pēdējā brīdi tika patraucēts. ''Spartak'' hokejisti pēc pirmā perioda agrā nokdauna palielināja apgriezienus un pārņēma mača iniciatīvu.

27. minūtē kapitulēt nācās arī Gudļevskim. Vjačeslavs Ļeščenko izpildīja ļoti asu un vārtsargam neērtu metienu Dzaneti aizsegā, un ripa virs Kristera kājsarga ielidoja vārtos (2:1). Perioda turpinājumā laukumā bija vērojams nospiedošs ''Spartak'' pārsvars. Rīdzinieki pašaizliedzīgi spēlēja mazākumā, nosargājot vārtus neskartus, bet lieliski spēlē bija iegājis Kristers Gudļevskis - vārtsargs atvairīja vienu pretinieku metienu pēc otra, ļaujot savai komandai saglabāt vadību pēc 40 spēlētām minūtēm.

Noslēdzošā trešdaļa sākās ar pamatīgu ''Spartak'' spiedienu, un vairākumā mājiniekiem izdevās izlīdzināt rezultātu. Ātra saspēle izraustīja rīdzinieku aizsardzību, un Jevgeņijs Kuļiks pielika nūju partnera piespēlei, raidot ripu vārtos (2:2). Nedaudz vēlāk pie vairākuma tika arī ''Dinamo'', un arī guva vārtus. Ališausks spēcīgi meta no zilās līnijas, un bet ripas lidojuma virzienu sekmīgi mainīja Kevins Klārks (3:2).

Pamatlaika beigās mājinieki uzbruka daudz, taču ''Dinamo'' aizsargājās organizēti un pašaizliedzīgi. Lielisku maču aizvadīja arī Gudļevskis, kurš vairākkārt atvairīja ļoti sarežģītus pretinieku metienus.