Neapturamais Videls divreiz pārspēj Kalniņu un atnes uzvaru ''Dinamo''

© Vladislavs Proškins/ F64 Photo Agency

Lieliskā cīņā papildlaikā ar 2:1 uzvaru izcīnīja Rīgas ''Dinamo'' komanda, pārspējot vārtsargu Jāni Kalniņu un Helsinku ''Jokerit'' komandu. Abus vārtus mājinieku labā guva Līnuss Videls, kurš kļuvis par KHL rezultatīvāko hokejistu.

''Jokerit'' komandas vārtos spēli sāka latviešu vārtsargs Jānis Kalniņš, savukārt ''Dinamo'' treneru korpuss bija izšķīries vēl vienu iespēju dot Timuram Biļalovam, kurš aizstāja Kristeru Gudļevski pēc neveiksmīgā spēles sākuma pret ''Spartak'', kopumā aizvadot stabilu maču. Tika sajaukti arī rīdzinieku uzbrucēju virknējumi, savukārt aizsargu līnijā viena izmaiņa - kā septītais aizsargs Fērčailda vietā spēlei tika pieteikts HK ''Liepāja'' hokejists Roberts Mamčics, kurš trešdaļas vidū debitēja KHL. Pirmo maču šosezon aizvadīja Oskars Batņa, kurš tika iekļauts trešajā maiņā ar Pavlovu un Dzierkalu.

Abām komandām bija labas iespējas gūt vārtus jau pašā spēles sākumā - pirmajā minūtē pie vairākuma tika Helsinku hokejisti, taču iespēju neizmantoja. Piecas minūtes vēlāk vairākumā nonāca arī ''Dinamo'', bet arī rīdziniekiem neklājās labāk. Laukumā dominēja aktīva spēka spēle, tomēr no ''Jokerit'' puses varēja novērot nelielu pretinieku izlūkošanu - neliels pārsvars ripas kontrolē bija ''Dinamo. Daudz iespēju gūt vārtus gan nevienai no komandām nebija - Kalniņš atvairīja bīstamus Majones un Pavlova metienus, savukārt Biļalovs glāba pēc Antilas un Jensena spēcīgiem metieniem, demonstrējot skaistu špagatu un bieži liekot lietā ķērājcimdu.

Spēlei ritot, laukumā parādījās arvien vairāk emociju un izcēlās asumi.

Arī otro trešdaļu ar skaitliskā vairākuma izspēli uzsāka ''Jokerit'', tomēr šoreiz rīdziniekus pēc Granta metiena no vārtu zaudējuma glāba vārtu stabs. Nedaudz vēlāk vienādos sastāvos labāko iespēju līdz tam spēlē pats sev izkārtoja Razgals, tomēr skaistam uzbrukumam pietrūka noslēdzošā metiena. Lieliska iespēja no vārtu priekšas bija arī Mitinenam - pēc soma metiena viesus glāba Kalniņš. Pretējā pusē divreiz ugunsgrēku nācās dzēst Dzaneti, kurš bija palicis viens pret diviem Helsinku hokejistiem.

Spēlei ritot, laukumā parādījās arvien vairāk emociju un izcēlās asumi. Stabilu sniegumu ''Dinamo'' vārtos demonstrēja arī Timurs Biļalovs, kurš glāba pēc vēl viena Granta bīstama metiena no zilās līnijas. Perioda otrajā pusē rīdzinieki uzbruka vairāk, spēlēja agresīvāk un pelnīti izvirzījās vadībā. Dzaneti atguva ripu aizsardzībā, piespēlēja partnerim Majonem, kurš no stūra atrada otrā pusē pielavījušos Videlu - divu ''Dinamo'' rezultatīvāko hokejistu saikne atkal nostrādāja, un Videls pēc skaistas pauzes, izvilinājis Kalniņu no vārtiem, raidīja ripu vārtos no asa leņķa (1:0).

Trešo periodu ar spiedienu uzsāka viesi, 43. minūtē pirmoreiz ieraidot ripu arī vārtos, tiesa, pēc video atkārtojuma skatīšanās tiesneši atzina, ka Biļalovam pretinieku uzbrucējs traucējis atvairīt metienu, un vārtus neieskaitīja. Viesu spiediens turpinājās, rīdziniekiem izturot grūtu skaitlisko mazākumu. Pamatīgi karuseļi pie abu komandu vārtiem tika sagriezti arī ''Dinamo'' vairākumā, mājiniekus vairākkārt glābjot Biļalovam un aizsargiem, kuri glāba pēc partneru kļūdām.

Viesu spiediens bija ievērojams, un trešdaļas 11. minūtē ''Jokerit'' beidzot panāca savu, kad ar Aleksa Granta plaukstas metienu Biļalovam neizdevās tikt galā (1:1). Trešdaļas izskaņā joprojām vairāk pa vārtiem meta Helsinku spēlētāji, sagādājot daudz darba Timuram Biļalovam, kamēr, par spīti daudzajiem uzbrukumiem, Jānim Kalniņam pretējos vārtos bija mazāk darba.

Papildlaikā krietni bīstamāk uzbruka rīdzinieki, un trešajā minūtē arī guva uzvaras vārtus. Kurš gan cits, ja ne Līnuss Videls - zviedrs lieliski atņēma ripu pretiniekam viduszonā, izslidoja vienatnē pret Kalniņu, novērtēja situāciju un raidīja ripu vārtos, sagādājot divus punktus ''Dinamo'' (2:1).

Rīgas ''Dinamo'' - Helsinku ''Jokerit'' 2:1 P (0:0;1:0;0:1;1:0)

Vārti: 38:31 Videls (Majone) 1:0, 50:28 Grants (Jormaka) 1:1
Soda minūtes: 16:14
Vārtsargi: Timurs Biļalovs - Jānis Kalniņš

Svarīgākais