Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Sīvā cīņā Vladivostokā ''Dinamo'' gūst virsroku pēcspēles metienu sērijā

© dinamoriga.eu

Izbraukuma spēļu sēriju uz pozitīvas nots noslēgusi Rīgas ''Dinamo'' komanda, kas bullīšu sērijā ar 3:2 pieveica Vladivostokas ''Admiral'' komandu. Par spēles galveno varoni kļuva ''Dinamo'' līderis Līnuss Videls, kura kontā pirmie vārti, rezultatīva piespēle otrajos un uzvaru nesošais pēcspēles metiens.

Maču abas komandas uzsāka aktīvi, tomēr pirmā vārtu gūšanas iespēja radās pie Kristera Gudļevska sargātajiem vārtiem, kad viesus no ātras nonākšanas iedzinējos glāba vārtu pārliktnis. Drīz pēc tam ar labu momentu atbildēja arī rīdzinieki, taču Mitinena metienu no vārtu priekšas atvairīja mājinieku vārtsargs Antons Krasotkins. ''Dinamo'' komanda īsā laikā tika pie diviem vairākumiem, taču nevienu no tiem pārvērst vārtu guvumā nespēja - teicama iespēja bija Džeriņam, bet Andris riskēja un nemeta pats, atdodot vēl vienu piespēli tālāk esošajam Klārkam, kurš pie ripas vairs netika.

Neskatoties uz viesu teritoriālu pārsvaru savas iespējas izcelties bija arī ''Admiral'', kuri spēles 15. minūtē tika pie vairākuma un to arī izmantoja, kad vārtu priekšā partnera mestās ripas lidojuma virzienu mainīja komandas rezultatīvākais spēlētājs Vasilijs Streļcovs (0:1). Jāatzīmē, ka līdz tam ''Admiral'' komanda bija realizējusi vienu no 25 vairākumiem. Pašā trešdaļas izskaņā pie trešā vairākuma tika arī ''Dinamo'', izlīdzinot rezultātu - pēc divu spēļu pārtraukuma vārtus atkal guva komandas rezultatīvākais hokejists Līnuss Videls, kura mestā ripa pat izšāvās cauri vārtu tīklam (1:1).

Kopš pirmās trešdaļas sākuma uz ledus vairs neparādījās otrās maiņas centrs Brendons Makmilans, kura vietu virknējumā no sākuma ieņēma Skvorcovs, bet vēlāk - Dzierkals. Otrā perioda sākumā rīdzinieki vēlreiz nonāca mazākumā - to izdevās izturēt, bet diemžēl vārti tika zaudēti uzreiz pēc tā beigām, kad pretuzbrukumā aizmirstais Aleksandrs Čerņikovs apspēlēja Gudļevski un raidīja ripu vārtos (1:2).

Arī turpinājums nerādījās diez ko gaišākās krāsās, jo Dzierkals par bīstamu spēli ar augstu paceltu nūju saņēma 2+2 minūšu noraidījumu. Četru minūšu mazākumu, pateicoties pašaizliedzīgai cīņai, rīdzinieki gan izturēja, turklāt tā laikā pie labas iespējas tika arī paši - vienatnē pret vārtsargu nonāca Pavlovs, tomēr pāspēt Krasotkinu nespēja. Viesu spēki bija pamatīgi patukšoti, taču perioda izskaņā ''Dinamo'' realizēja vēl vienu vairākumu, kad precīzi no zilās līnijas meta Metjū Majone, vārtsarga redzamību nosedzot Mitinenam (2:2).

Trešā perioda sākumā rīdziniekiem bija vairākas teicamas iespējas izvirzīties vadībā, tomēr no lieliskām pozīcijām pretinieku vārtsargu nespēja pārspēt ne Pavlovs, ne Zīle. ''Dinamo'' pārsvars bija nospiedošs, tomēr ''Admiral'' hokejisti aizsargājās kompakti un pie pirmās iespējas devās arī pretuzbrukumos, kas nereti izvērtās bīstami. Viesi ar ripu bija daudz vairāk nekā pretinieki, taču ilgstoši nostiprināties pretinieku zonā tā arī nespēja.

Īpaši saspringtas izvērtās pamatlaika pašas pēdējās minūtes - '''Dinamo'' palika mazākumā, taču tā laikā izgājienā vienatnē pret vārtsargu izrāvās Dārziņš. Krasotkins uzķērās uz uzbrucēja māņkustību, tomēr Laura mestā ripa trāpīja pa vārtu stabu. Pāris sekundes līdz pamatlaika beigām Gudļevskis fantastiskā veidā, jau uz ledus guļot, atvairīja vairākus pretinieku mēģinājumus ieraidīt ripu vārtos no vārtu priekšas.

Arī papildlaikā vārtus gūt ne viena, ne otra komanda tā arī nespēja, uzvarētāja noskaidrošanu atliekot uz pēcspēles metienu sēriju. Tajā pretinieku vārtsargu pārspēja Kevins Klārks, Lauris Dārziņš un Līnuss Videls, kura kontā uzvaru nesošais bullītis, savukārt Kristers Gudļevskis atvairīja trīs no četriem pretinieku metieniem.

Vladivostokas ''Admiral'' - Rīgas ''Dinamo'' 2:3 PM (1:1;1:1;0:0)

Vārti: 14:50 V. Streļcovs (Ugoļņikovs, Djakovs, vair.) 1:0, 18:16 Videls (Majone, Dārziņš, vair.) 1:1, 23:31 Čerņikovs (V. Streļcovs, A. Streļcovs) 2:1, 37:18 Majone (Videls, vair.) 2:2, 65:00 Videls (p.m.) 2:3.
Soda minūtes: 10:12
Vārtsargi: Antons Krasotkins - Kristers Gudļevskis

Rīgas ''Dinamo'' sastāvs

Kristers Gudļevskis (Timurs Biļalovs); Sergejs Gimajevs - Kristaps Sotnieks, Marks Dzaneti - Metjū Majone, Dmitrijs Šuļeņins - Kristaps Zīle, Keids Fērčailds; Mārtiņš Dzierkals - Andris Džeriņš - Roberts Lipsbergs, Matiass Mitinens - Brendons Makmilans - Kevins Klārks, Miķelis Rēdlihs - Līnuss Videls - Lauris Dārziņš, Emīls Ģēģeris - Vitālijs Pavlovs - Gunārs Skvorcovs, Daniels Bērziņš.