Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Bļugeram rezultatīva piespēle "Penguins" pirmajā pārbaudes spēlē

© Aaron Doster-USA TODAY Sports

Nacionālās hokeja līgas pirmssezonas pārbaudes spēļu ciklu ar zaudējumu sākusi Pitsburgas „Penguins”, kas ar 2:3 piekāpās Zemgus Girgensona pārstāvētajai Bufalo „Sabres”. Teodors Bļugers „Penguins” sastāvā izcēlās ar rezultatīvu piespēli.

„Penguins” un „Sabres” mača pieteikumā bija iekļauti abi Latvijas uzbrucēji. Gan Zemgus Girgensons, gan Teodors Bļugers bija savu komandu ceturtajos uzbrucēju virknējumos, taču liela atšķirība bija tāda, ka „Penguins” laukumā sūtīja patiešām pārbaudes sastāvu bez gandrīz visiem saviem aizvadītās sezonas galvenās komandas spēlētājiem, kamēr „Sabres” spēlēja ar vairākiem līderiem. Sastāvā bija Aikels, Pominvils, Ristolainens, savas pirmās spēles Bufalo aizvadīja Džefs Skinners, Vladimīrs Sobotka un drafta pirmā izvēle Rasmuss Dālins.

Girgensons laukumā pavadīja 12:18 minūtes, divas no tām nospēlējot mazākumā. Viņš izdarīja vienu metienu pa vārtiem, pielietoja trīs spēka paņēmienus un bloķēja vienu pretinieku metienu. Girgensons spēli pabeidza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Bļugers nospēlēja 15:28 minūtes un arī daudz spēlēja mazākumā (3:15 minūtes). Bļugeram papildus rezultatīvai piespēlei arī pozitīvs lietderības koeficients plus viens, divi metieni pa vārtiem un divi spēka paņēmieni.

Viņš izcēlās ar rezultatīvu piespēli Vila O`Nīla vārtu guvumā 56. minūtē. Bļugers uzvarēja iemetienā (kopumā viņam uzvaras desmit no 14 iemetieniem), ripa tika atspēlēta uz zilo līniju, no kuras O`Nīls izdarīja precīzu metienu vārtos. Bļugers tobrīd atradās vārtu priekšā un nosedza Bufalo vārtsarga redzesloku, taču pats ripai nepieskārās.

„Penguins” tie bija pirmie vārti spēlē, un tobrīd rezultāta starpība tika samazināta līdz 1:3. 40 sekundes vēlāk „Penguins” iemeta vēl vienus vārtus, taču atspēlēties nepaguva, zaudējot 2:3. „Sabres” sastāvā ar vārtiem izcēlās Aikels, 1+1 iekrāja Sobotka, kamēr Dālins izdarīja četrus metienus pa vārtiem, bet punktus neguva.

Citās NHL pārbaudes spēlēs latvieši šonakt nepiedalījās. Vašingtonas „Capitals” bez Kristofera Binduļa sastāvā ar 2:5 piekāpās Bostonas „Bruins”, vakar savainojumu guvušais Matīss Kivlenieks nebija Kolumbusas sastāvā 4:1 uzvarā pār „Blackhawks”, bet Rūdolfs Balcers nebija Otavas „Senators” pārbaudes mača pieteikumā pret Toronto „Maple Leafs” (1:4). Šis mačs izcēlās ar to, ka savus pirmos divus vārtus Toronto rindās guva Džons Tavaress, kuram arī rezultatīva piespēle.

NHL pārbaudes spēļu rezultāti

Komandas Rez. Komandas Rez.
Sabres-Penguins 3:2 Blue Jackets-Blackhawks 4:1
Islanders-Flyers 1:5 Capitals-Bruins 2:5
Lightning-Hurricanes 1:4 Maple Leafs-Senators 4:1
Stars-Bluers 5:3 Avalanche-Golden Knights
Coyotes-Kings Sharks-Ducks
Canucks-Oilers