Pie Rīgas "Dinamo" viesosies Artūrs Kulda

© Romāns Kokšarovs/ F64 Photo Agency

Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" aizvadīs otro spēli divu dienu laikā, pulksten 16:00 uzņemot Čerepovecas "Severstal" – komandu, kuru pārstāv Artūrs Kulda. Rīdzinieku kontā ir divas uzvaras, viesiem ir divi zaudējumi. Tiešraide kanālā TV6.

Rīgas "Dinamo", kas no sezonas pirmā izbraukuma pārveda vienu uzvaru un vienu zaudējumu, pretinieku vārtos raidot četras ripas, vakar izcīnīja pirmo panākumu savā laukumā, ar 3:0 pieveicot Novosibirskas "Sibir" - komandu, kas atrodas līgas pēdējā vietā un kas četros mačos cietusi tikai zaudējumus. Rezultātu atklāja kapteinis Lauris Dārziņš, pārsvaru vairākumā dubultoja Miķelis Rēdlihs, bet punktu pielika Līnuss Videls, kurš piedalījās visu trīs vārtu gūšanā un ar pieciem punktiem (2+3) pašlaik ir trešais rezultatīvākais spēlētājs čempionātā. Viņam priekšā atrodas tikai Antons Burdasovs no Ufas "Salavat Yulaev" (4+2) un Dmitrijs Kagarļickis no Maskavas "Dynamo" (1+5).

Rietumu konferencē visas komandas aizvadījušas vismaz trīs spēles, un rīdzinieki ar četriem punktiem iekārtojušies sestajā vietā.

Savukārt pirmo sauso spēli Rīgas "Dinamo" kreklā aizvadīja Kristers Gudļevskis, kurš atvairīja 20 metienus. "Spēlējām ļoti labi - neko viņiem neļāvām. Bija fantastisks līdzjutēju atbalsts, tiešām bija bauda spēlēt," teica Gudļevskis. "Pats jutos ļoti labi. Džeki spēlēja pārliecinoši un parūpējās, lai man nebūtu daudz darba. Protams, jebkurā brīdī jābūt gatavam." Lai gan galvenais treneris Ģirts Ankipāns pēc mača neatklāja, vai Gudļevskis sargās vārtus arī šodien, jāatceras, ka Latvijas Dzelzceļa kausa izskaņā Gudļevskim tika uzticētas divas spēles divās dienās tieši ar domu pārbaudīt, kā viņš parādīs sevi uz noguruma fona. Parādīja ar uzvaru.

Rietumu konferencē visas komandas aizvadījušas vismaz trīs spēles, un rīdzinieki ar četriem punktiem iekārtojušies sestajā vietā. Savukārt divas pozīcijas zemāk ir šodienas pretiniece Čerepovecas "Severstal", kas visus mačus aizvadījusi pret austrumu komandām. Ja izdevās sākt ar uzvaru (3:2 pret Novosibirskas "Sibir"), tad turpinājumā divi zaudējumi - 4:5 pagarinājumā pret Ufas "Salavat Yulaev" un 1:4 pret Omskas "Avangard". Jāpiezīmē, ka "Severstal" visas spēles aizvadīja savā laukumā. Pret Ufu izdevās atspēlēties no 1:3, taču beigās no rokām tika izlaista uzvara, jo pretinieki izlīdzinājumu panāca 23 sekundes pirms pamatlaika noslēguma.

Starp Čerepovecas "Severstal" hokejistiem ir viens spēlētājs, kuram Latvijā tiek pievērsta īpaša uzmanība - komandai neilgi pirms sezonas, 27. augustā, pievienojās aizsargs Artūrs Kulda, un viņš kopā ar Denisu Kuļašu visos mačos veidojis pirmo aizsardzības duetu. Vidēji uz ledus pavadot 22 minūtes un 20 sekundes, Kuldam ir otrs ilgākais spēles laiks komandā, bet ar viņu laukumā "Severstal" ielaidusi piecus no 11 vārtiem. Čerepoveca ir Kuldas piektā pietura līgā, iepriekš viņš spēlējis arī "Sibir", "Salavat Yulaev", Helsinku "Jokerit" un Pekinas "Kunlun Red Star". Viņš pārstāvējis Latvijas izlasi piecos pasaules čempionātos un vienās olimpiskajās spēlēs.

Kuldas aizsardzības partneris ir 35 gadus vecais Kuļašs, kurš plašāk pazīstams sava spēcīgā metiena dēļ - 2011. gada Zvaigžņu spēlē viņa mestā ripa sasniedza 177 kilometrus stundā, un par to runāja arī otrpus okeānam, jo Nacionālajā hokeja līgā tik spēcīgs metiens nebija padevies nevienam. Protams, sākās strīdi par rezultāta leģitimitāti.

Čerepovecas komandas rindās diviem hokejistiem izdevies tikt pie trim punktiem - 2+1 ir Ivanam Zaharčukam, bet 1+2 iekrājis Daniils Vovčenko. Ja Vovčenko ir dzimis un audzis Čerepovecā, tad Zaharčuks aizvada pirmo sezonu komandā. Pērn viņš pārstāvēja Ņižņijnovgorodas "Torpedo" un "Sochi". Pagājušajā sezonā par "Severstal" rezultatīvāko spēlētāju ar palielu atrāvienu kļuva Kagarļickis, kurš pieņēma naudīgāku piedāvājumu un karjeru turpina Maskavas "Dynamo". Viņam bija 45 punkti, bet otrais ar 33 punktiem bija Aleksandrs Bumagins, un viņš turpina spēlēt "Severstal".

Svarīgākais