Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

"Dinamo" atspēlējas, bet ielaiž pēdējās minūtēs, sezonu sākot ar zaudējumu

© Romāns Kokšarovs, F64 Photo Agency

Kontinentālās hokeja līgas jaunās sezonas pirmajā spēlē zaudējumu piedzīvoja Rīgas "Dinamo", kas izbraukumā ar 2:4 piekāpās Jekaterinburgas "Avtomobilist". Zviedra Līnusa Videla un soma Matiasa Mitinena vārti palīdzēja atspēlēties no 0:2, tomēr spēles beigās momentus labāk izmantoja mājinieki.

Rīgas "Dinamo" aizvadīja ņipru sākumu. Vienā no pirmajiem uzbrukumiem vairākumu sagādāja Frenka Razgala laušanās līdz vārtu priekšai, un piektajā minūtē ļoti tuvu komandas izvirzīšanai vadībā bija Kevins Klārks, tomēr viņa mestā ripa atdūrās pret vārtu tuvo stabu. Ievads bija izdevies, bet turpinājums nesekoja, un laukuma saimnieki ātri vien pārņēma iniciatīvu.

Vārtos lielisks bija Kristers Gudļevskis, vairākās situācijās glābdams komandu, tomēr 23. minūtē Rīgas "Dinamo" nonāca iedzinējos. Iekrišana uz pretuzbrukumu, un Jekaterinburgas "Avtomobilist" iespēju izmantoja nevainojami - piespēle no vienas malas uz otru, Gudļevskis nepaguva pārvietoties, un Aleksandrs Kučerjavenko iemeta tuvajā stūrī. Turklāt pēc nepilnām piecām minūtēm mājinieki dubultoja pārsvaru.

Vairākumā asas piespēles palīdzēja saraustīt rīdzinieku aizsardzību, un pēc piespēles no aizvārtes punktu kombinācijai pielika Dens Sekstons, amerikānim gūstot savus pirmos vārtus Jekaterinburgas komandas rindās - 2:0. "Avtomobilist" hokejisti izskatījās ātrāki, meistarīgāki un apņēmīgāki, tomēr iegūtais pārsvars viņus iemidzināja, un mačs sagriezās kājām gaisā.

Atspēlēšanos ievadīja pārkāpums pret Brendonu Makmilanu un sekojošais vairākums. Metjū Majone meta no zilās līnijas, vārtu priekšā pie atlēkušās ripas tika Līnuss Videls, un tieši viņš guva Rīgas "Dinamo" pirmos vārtus sezonā, kaut patiesībā zviedrs ripu vārtos neraidīja. To cīņā ar Makmilanu paveica mājinieku uzbrucējs Frānsiss Parē, iemetot savam vārtsargam starp kājsargiem - 1:2.

Pagāja tikai piecas minūtes un 25 sekundes, un tablo jau vēstīja par neizšķirtu. Izdevās noķert pretiniekus snaužam vidējā zonā, un Videls ar skaistu piespēli smailē izvirzīja komandas kapteini Lauri Dārziņu. Ar viņa metienu galā tika vārtsargs, taču atlēkusī ripa nonāca tieši uz nūjas Matiasam Mitinenam, un soms guva savus pirmos vārtus Rīgas "Dinamo" kreklā - 2:2. Viņam bija tikai jātrāpa tukšos vārtos, un šāds uzdevums centram nesagādāja nekādas problēmas.

Atspēlēšanās spārnoja Rīgas "Dinamo" spēlētājus arī labam noslēdzošās trešdaļas sākumam. Bija spiediens, bet ripa nenonāca pretinieku vārtos, kamēr Jekaterinburgas "Avtomobilist" izmantoja vienu no saviem pirmajiem momentiem. Vārtu priekšā nonākušais Anatolijs Goliševs nolika ripu uz nūjas neērtās puses un trāpīja zem pārliktņa, panākdams 3:2. Viņš trāpīja tik precīzi, ka ripa izlēca ārā un spēle apjukumā turpinājās vēl pāris sekundes.

55. minūtē laukuma saimnieki palielināja pārsvaru un nodrošināja uzvaru. Brīdī, kad uz noraidīto soliņa atradās Andris Džeriņš, noteikumus pārkāpa arī Sergejs Gimajevs, un pretinieki aizturētā soda laikā panāca 4:2. Atkal lielisku kombināciju ar metienu tukšos vārtos pabeidza Sekstons. Divas minūtes pirms beigām Gudļevskis tika nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju, bet izglābties neizdevās.

Tādējādi Rīgas "Dinamo" sezonu sāka ar zaudējumu. Nākamā spēle otrdien pulksten 17:00 izbraukumā pret Magņitogorskas "Metallurg", kas šodien ar 5:1 sakāva Bratislavas "Slovan", vienīgos vārtus ielaižot trīs minūtes līdz beigām.

Rīgas "Dinamo" sastāvs

Kristers Gudļevskis (Timurs Biļalovs); Sergejs Gimajevs - Kristaps Sotnieks, Metjū Majone - Dmitrijs Šuļeņins, Marks Dzaneti - Uvis Balinskis, Kristaps Zīle; Kevins Klārks - Brendons Makmilans - Gunārs Skvorcovs, Lauris Dārziņš - Matiass Mitinens - Līnuss Videls, Frenks Razgals - Andris Džeriņš - Mārtiņš Dzierkals, Gints Meija - Vitālijs Pavlovs - Emīls Ģēģeris, Daniels Bērziņš.

Jekaterinburgas "Avtomobilist" - Rīgas "Dinamo" 4:2 (0:0, 2:2, 2:0)

Vārti: 22:37 Kučerjavenko (Krikunovs, Česaļins) 1:0, 27:00 Sekstons (Krikunovs, Belousovs, vair.) 2:0, 29:07 Videls (vair.) 2:1, 34:32 Mitinens (Dārziņš) 2:2, 51:15 Goliševs (Douss, Da Kosta) 3:2, 54:10 Sekstons (Krikunovs, Belousovs, vair.) 4:2
Soda minūtes: 8:22
Metieni: 32:23
Vārtsargi: Vladimirs Sohatskis - Kristers Gudļevskis