Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Oļegs Znaroks pametīs SKA galvenā trenera amatu

© TASS / Scanpix

Saskaņā ar Krievijas sporta ziņu portāla „Championat.com” rīcībā esošo informāciju, bijušais Latvijas hokeja izlases kapteinis un treneris Oļegs Znaroks aizies no Sanktpēterburgas SKA galvenā trenera pozīcijas. Viņam līgums ar SKA beidzas pēc šīs sezonas beigām.

Oļegs Znaroks kopā ar savu asistentu Hariju Vītoliņu, kurš arī bija ilggadējs Latvijas izlases hokejists un kapteinis, šosezon aizveda SKA līdz pārliecinošam triumfam Kontinentālās hokeja līgas regulārajā sezonā. SKA tika uzskatīta arī par pārliecinošu favorītu izslēgšanas spēlēs, taču pusfinālā nācās piekāpties savai principiālajai konkurentei Maskavas CSKA un izstāties.

Kā vēsta „Championat.com”, Znaroks pēc šīs neveiksmes atstās galvenā trenera amatu un nenoslēgs jaunu līgumu ar Sanktpēterburgas komandu, bet viņa vietā stāsies Iļja Vorobjovs. Divkārtējais Gagarina kausa ieguvējs Vorobjovs šīs sezonas gaitā tika atlaists no Magņitogorskas „Metallurg” galvenā trenera amata, un nesen tika ziņots, ka viņš veicis pārrunas par pievienošanos Omskas „Avangard”.

Savukārt SKA kluba valdes pārstāvis Aleksandrs Medvedevs krievu medijiem norādījis, ka vēlas, lai Znaroks paliktu komandā kā galvenais treneris, tiesa, viņš arī uzsvēra, ka nevar runāt par visas valdes nostāju un Znaroka nākotnes plāniem. SKA "Twitter" profilā tikmēr publicēts atgādinājums, ka visam treneru kolektīvam līgums ir spēkā vēl līdz 30. aprīlim, bet par šosezon paveikto tiks spriests kluba valdes sēdē.

55 gadus vecais Znaroks, kurš ir arī Krievijas izlases galvenais treneris, SKA vadību pārņēma pagājušajā sezonā un aizveda komandu līdz Gagarina kausam, kuru kā galvenais treneris viņš izcīnīja trešo reizi. Savukārt darbā ar Krievijas izlasi Znaroks ir aizvedis komandu līdz uzvarai olimpiskajās spēlēs un četrām medaļām pasaules čempionātos - zeltam 2014. gadā, sudrabam 2015. gadā un bronzai divos iepriekšējos turnīros.