Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Znaroks: Esmu noguris, domāšu, vai ir vērts palikt Krievijas izlases galvenā trenera amatā

© Scanpix

Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Olimpisko sportistu no Krievijas komanda triumfēja dramatiskā olimpisko spēļu finālā, ar 4:3 pagarinājumā pārspējot Vāciju. Znaroks pēc mača bija ļoti priecīgs par iznākumu.

"Domāju, ka ar šo olimpisko zeltu esmu atbildējis uz visiem jūsu jautājumiem, žurnālistu kungi," sacīja Oļegs Znaroks. "Šī spēle bija svarīgākā manā dzīvē. Tas, ka šorīt biju ļoti mierīgs, bija tikai maska. Ļoti nervozēju, bet centos, lai spēlētāji to neredzētu. Grūti teikt, kā spēles izskaņā pieņēmu lēmumu. To vajadzēja izdarīt sekundes desmitdaļu laikā. Palaimējās, ka es to izdarīju."

"Jau no sākuma mierīgi attiecāmies pret to, ka spēlējām zem olimpiskā karoga. Krievija ir mūsu sirdī! Olimpiskajās spēlēs bija visas labākās komandas, tādēļ uzskatīt mūs par galvenajiem favorītiem nebija pamata. Vai pietiek motivācijas jaunam olimpiskajam ciklam? Nezinu. Diemžēl jūs, žurnālisti, man nepalīdzat. Esmu noguris, ļoti nopietni domāšu, vai ir vērts palikt Krievijas izlases galvenā trenera amatā," nekonkrēts bija Znaroks.

Ja Znaroks par savu nākotni vēl ir neziņā, tad Krievijas Hokeja federācijas viceprezidentam Romanam Rotenbergam gan viss jau ir skaidrs: "Gribam saglabāt visu treneru štābu, lai ietu pēc jaunas uzvaras Pekinā. Kas attiecas uz pasaules čempionātu, tad viņa līgums paredz tajā strādāt. Protams, ka viņš vedīs izlasi uz Dāniju! Kādi gan vēl var būt varianti?! Oļegs Vaļerjevičs paveica milzīgu darbu, viņa ieguldījums ir ļoti liels, bet galvenais treneris hokejā ir galvenā figūra. Visiem ir līgumi līdz sezonas beigām, bet mēs visi strādājam štata režīmā."

"Šajās olimpiskajās spēlēs mums bija īsta komanda, tā bija spēcīga tieši kā kolektīvs," Rotenbergs turpināja. "Mācījāmies no zaudējumiem Pasaules kausā un pasaules čempionātā Ķelnē un strādājām pie savām kļūdām. Jau no paša sākuma mums bija uzdevums uzvarēt olimpiskajās spēlēs. Gribētos līderos pasaulē būt arī slidotavu un hokeja popularitātes ziņā. Brīnumi nenotiek. Ar mūsu krievu raksturu, varonību varam izvilkt šādas spēles, bet vajag, lai tas viss būtu skaidras sistēmas rezultāts. Jāliek akcents uz hokeja attīstību."

Scanpix

Par spīti dramatiskajam zaudējumam galvas nenokāra arī vācieši. "Nav iemesla nebūt lepniem, pat ja šobrīd mums ir ļoti sāpīgi," teica Patriks Raimers. "Tas, ko mēs izdarījām, ir neticami. Kurš gan varēja padomāt, ka aizkļūsim tik tālu un finālā gandrīz noliksim uz ceļiem Krieviju?!" Gandarīts par turnīru bija arī galvenais treneris Marko Šturms: "Sajūtas ir neticamas. Šis taču ir mans pirmais lielais turnīrs! To vērtēju kā lielisku, to atcerēsimies vēl ļoti ilgi. Protams, neieguvām zeltu, bet esmu ļoti lepns un laimīgs par saviem puišiem. Viņi ir īpaši hokejisti. Godīgi sakot, pirms olimpiskajām spēlēm domājām, ka finālu skatīsimies mājās uz dīvāna…"

"Visi zina, ka Vācija hokejā nebūt nav stiprākā izlase," piebilda Dāvids Volfs. "Ir Krievija, Zviedrija, Somija, Šveice. Mēs paveicām brīnumu! Ar katru spēli kļuvām arvien labāki un labāki un iekļuvām finālā. Izskaņā izlaidām uzvaru, tomēr varam ar sevi lepoties. Mūsu sudraba medaļa ieies vēsturē."

Pasaules čempionāts Dānijā notiks no 4. līdz 20. maijam. Latvija spēlēs vienā grupā ar Kanādu, Somiju, ASV, Vāciju Norvēģiju, Dāniju un Dienvidkoreju, bet A apakšgrupā sacentīsies Krievija, Zviedrija, Čehija, Šveice, Baltkrievija, Slovākija, Francija un Austrija.