Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Bārtuļa "Flyers" uzvar un nodrošina vietu finālā

Nacionālās Hokeja līgas (NHL) Austrumu konferences finālsērijas piektajā spēlē uzvaru izcīnījusi Oskara Bārtuļa pārstāvētā Filadelfijas ''Flyers'' komanda, kas savā laukumā ar rezultātu 4:2 pārspēja Monreālas ''Canadiens'' hokejistus, noslēdzot sēriju ar 4:1 un iekļūstot līgas finālā.

Spēles rezultātu sērijas piektās spēles pirmajā minūtē atklāja viesi, taču laukuma saimnieki ātri atspēlējās. Maika Ričardsa metiens pēc nepilnām trim minūtēm ļāva uzgavilēt "lidotājiem" – 1:1. Otrajā periodā pēc Āronā Ašama un Dzefa Kārtera metieniem "Flyers" panāca jau divu vārtu pārsvaru (3:1). Trešā perioda pirmajā pusē "Canadiens" atguva vienus vārtus, taču 23 sekundes līdz spēles pamatlaika beigām Džefs Kārters burtiski iebakstīja ripu tukšajos "Canadiens" vārtos Jaroslavs Halāks tobrīd vārtus jau bija pametis.

Tādejādi "Flyers" visā spēlē uzvarēja ar 4:2 un sēriju noslēdza ar rezultātu 4:1, pēc 13 gadu pārtraukuma iekļūstot Stenlija kausa izcīņas finālā. Par sērijas piektā mača spožāko zvaigzni tika atzīts Maiks Ričardss, kura kontā vieni vārti un divas rezultatīvas piespēles.

Latviešu aizsargs Oskars Bārtulis spēlei netika pieteikts.

Jau ziņots, ka kā pirmie NHL finālā vietu nodrošināja Čikāgas "Blackhawks" hokejisti. Finālsērija startēs jau naktī no sestdienas uz svētdienu.