Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Leģendārais Jāgrs noslēdz spožo NHL karjeru un atgriezīsies Čehijā

© Scanpix

Neviena Nacionālās hokeja līgas komanda neizmantoja iespēju izvēlēties neaizsargāto spēlētāju sarakstā ievietoto Jaromīru Jāgru, un šovakar Kalgari "Flames" un Jāgram piederošais Kladno "Rytíři" paziņoja par 45 gadus vecā uzbrucēja gaidāmo atgriešanos dzimtenē.

"Jaromīrs Jāgrs ir gatavs atgriezties Čehijā un vēlas palīdzēt bruņiniekiem atgriezties Ekstralīgā. Lai mēs drīkstētu viņu pieteikt čempionātam, mums vēl jāpagūst izpildīt visas formalitātes līdz 31. janvārim, kad noslēgsies pāreju periods," kluba mājaslapā citēts "Rytíři" pārstāvis Vīts Herals.

Lai arī oficiāli Jāgrs sev piederošajam Čehijas 1. līgas klubam tiks tikai izīrēts, nevis viņš lauzīs līgumu ar Kalgari "Flames", faktiski tas nozīmē izcilā uzbrucēja NHL karjeras beigas. "Vēlos pateikties [ģenerālmenedžerim] Bredam Trelivingam un "Flames" par milzīgo iespēju būt daļai no šīs komandas un šosezon turpināt manu NHL karjeru. Lai arī esmu ļoti vīlies, ka viss dažādu apstākļu dēļ nenotika tā, kā bijām cerējuši, esmu ārkārtīgi pateicīgs "Flames", faniem un Kalgari pilsētai par tik sirsnīgu manis uzņemšanu. Tagad ar nepacietību gaidu, kad varēšu sezonu turpināt Kladno.

Šosezon uzbrucējs mocījies ar savainojumiem, kas nav ļāvis nostiprināties Kalgari ''Flames'' komandas sastāvā. 22 aizvadītos mačos Jāgrs guvis vienus vārtus un atdevis sešas rezultatīvas piespēles. Savā ilgajā karjerā Čehijas hokejists NHL aizvadījis 1733 spēļu regulārajā sezonā, un līdz līgas rekordistam Gordijam Hovam viņam pietrūkst vien 38 maču. Jāgrs divreiz kļuvis par Stenlija kausa ieguvēju (1990./01. un 1991./92. gada sezonās ar Pitsburgas ''Penguins''), savukārt 1999. gadā tika atzīts par visas līgas vērtīgāko spēlētāju. 13 reizes piedalījies NHL Visu Zvaigžņu spēlē un ar sakrātu 1921 rezultativitātes punktu (766+1155) ir otrais visu laiku rezultatīvākais spēlētājs līgas vēsturē, piekāpjoties vien Veinam Greckim. Stenlija kausā čeham kopumā 208 spēles un 201 (78+123) punkts.

Jāgrs hokejista karjeru sāka tieši dzimtajā Kladno, kur atgriezās arī vairāku NHL lokautu laikā. Kladno "Rytíři" ar 83 punktiem 44 spēlēs Čehijas 1. līgā šobrīd ieņem trešo vietu, atpaliekot no "České Budějovice" (92) un Karlovi Varu "Energie" (88) un par trim punktiem apsteidzot Prāgas "Slavia".