Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

"Dinamo" pēc elpas ievilkšanas uzņems ciemiņus no Habarovskas

© Raimonds Volonts, Dinamo Rīga

Atgriežoties laukumā pēc astoņu dienu pārtraukuma, Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" šovakar pulksten 19:30 uzņems Habarovskas "Amur". Pretinieki cīnās par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs, tāpēc viņiem katrs punkts ir zelta vērtē. Tiešraide kanālā TV6 un "Viaplay".

Laukuma saimnieki iepriekšējo spēli aizvadīja pagājušajā trešdienā, kad savā laukumā ar 1:4 piekāpās Kazaņas "Ak Bars", lai gan pēc Karla Stolerija realizētā vairākuma ieguva vadību. Rīgas "Dinamo" piedzīvojis trīs zaudējumus pēc kārtas, jo mājas spēļu sērijā pagarinājumā atzīts Ufas "Salavat Yulaev" pārākums, bet Sočiem zaudēts bullīšos, sāncenšiem izlīdzinājumu panākot 31 sekundi pirms pamatlaika noslēguma.

Līdz regulārā čempionāta noslēgumam atlikušas astoņas spēles - piecas mājās un trīs izbraukumā, sešas līdz olimpiskajam pārtraukumam un divas pēc. Šovakar pretī stāsies Habarovskas "Amur", kam pirmajā savstarpējā duelī zaudēts ar 1:3. Spēle norisinājās 21. decembrī, rīdziniekiem noslēdzot sezonas tālāko izbraukumu un spēkiem tuvojoties beigām. Pretinieki uzvaru nokārtoja ar diviem vārtiem pēdējās četrās minūtēs.

Kopš uzvaras pret Rīgas "Dinamo" tālie ciemiņi aizvadījuši astoņas spēles, izcīnot piecas uzvaras. Visi klupieni piedzīvoti pret Austrumu konferences komandām, kamēr pret rietumiem bilance bijusi nevainojama. Otrdien izbraukums tika ievadīts ar 2:0 pret Minskas "Dinamo". Soms Juha Mestola tika galā ar 34 metieniem, bet abi vārti tika gūti pirmajā trešdaļā.

Habarovskas "Amur" katrs punkts ir zelta vērtē, jo komanda cīnās par iekļūšanu Gagarina kausa izcīņā. Ar 75 punktiem pašlaik pietiek devītajai vietai, bet priekšā esošā Novosibirskas "Sibir", kam zaudētas abas savstarpējās spēles, ir tikai viena punkta attālumā, turklāt aizvadījusi par diviem mačiem vairāk. Tādējādi klupiens Rīgā būtu neizmantota iespēja.

Karjeras labākās sezonas aizvada vairāki habarovskiešu līderi. Rezultatīvākajam spēlētājam Aleksejam Bivaļcevam pērn izdevās sakrāt 14 punktus, bet šajā sezonā uzbrucējs savu rekordu uzlabojis līdz 35 punktiem. Tiesa, 23 gadus vecais Bivaļcevs pēdējā laikā klusējis - piecas sausās spēles pēc kārtas. Viņa tuvākais sekotājs ir Oļegs Lī ar 28 punktiem, bet divās iepriekšējās sezonās kopā viņam izdevās sakrāt 24 punktus.

Savstarpējos dueļos starp Rīgas "Dinamo" un Habarovskas "Amur" vēsturiski pārsvars piederējis laukuma saimniekiem - mājinieki pēdējo piecu gadu laikā zaudējuši tikai divos no desmit mačiem; katrai komandai ir viena neveiksme. "Dinamo" piekāpās 2016. gada janvārī, kad zaudēja ar 1:2. Savukārt pagājušajā sezonā izdevās Liepājā uzvarēt ar 3:2, uzvaras vārtus iemetot Laurim Dārziņam.