Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

"Dinamo" pieveic Ābolu un izcīna otro uzvaru pēc kārtas

© Oksana Džadana/ F64 Photo Agency

Pirmo uzvaru bullīšos šajā sezonā svinēja Rīgas "Dinamo", kas savā laukumā atspēlējās un pēcspēles metienu sērijā pārspēja Arta Ābola vadīto Toljati "Lada" (2:1). No spēles rīdzinieku vienīgos vārtus guva kapteinis Miks Indrašis.

Salīdzinājumā ar desmit dienu seno uzvaru Jaroslavļā (4:0) rīdzinieku sastāvā bija vien dažas izmaiņas. Aizsardzībā trūka savainotā Uvja Balinska, bet uzbrukuma ceturtajā virknējumā no lazaretes atgriezās Ņikita Jevpalovs, uz 13. uzbrucēja vietu nostumjot Emīlu Ģēģeri. Viesiem joprojām traumas dēļ nebija Kristapa Sotnieka.

Oksana Džadana/ F64 Photo Agency

Spēles sākumā labākā iespēja izcelties bija "Dinamo" rezultatīvākajam vīram Mikam Indrašim, taču nācās mest no neērtās puses, un Antons Krasotkins ar ripu tika galā. Vēlāk labu ofensīvu izveidoja rīdzinieku ceturtā maiņa Jevpalovs-Batņa-Kulda, tomēr 14. minūtē liktenīgs izrādās pirmais noraidījums. Kārls Stolerijs par klupināšanu saņem divas minūtes, bet jau pēc deviņām sekundēm Semjons Valuiskis ar atkārtotu metienu no vārtu priekšas panāca 1:0.

Rīdziniekiem gan pietiekami ātri izdevās atjaunot līdzsvaru, otrās trešdaļas 63. sekundē panākot 1:1. Stolerijs izdarīja metienu no zilās līnijas, bet pirmais pie atlēkušās ripas bija "Dinamo" kapteinis Indrašis, kurš savā 30. spēlē šosezon nopelnīja 19. (11+8) punktu. Spēles turpinājumā vārti tā arī vairs netika gūti, lai gan vairākas ļoti labas iespējas bija viesiem, kuri gan mazākumā pamatlaika beigās, gan arī pagarinājumā aizmuka pret Jāni Kalniņu, kurš spēja savu komandu glābt un atstāt spēlē. Bullīšu sēriju krietni labāk sāka "Dinamo", kas trāpīja savus pirmos trīs mēģinājumus (Gints Meija, Jevpalovs un Denijs Kristo) un piespieda sāncenšus mainīt vārtsargus, tomēr sasmelt izlieto "Lada" vairs nepaguva.

Rīgas "Dinamo" tuvākajā laikā aizvadīs vēl trīs mājas spēles, 16. novembrī uzņemot Magņitogorskas "Metallurg", 19. novembrī tiekoties ar Jekaterinburgas "Avtomobilist" un 21. novembrī sacenšoties ar Čeļabinskas "Traktor".