"Flyers" izlīdzina, "Penguins" izkrīt

Aizvadītajā naktī Nacionālās Hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas otrās kārtas sestajā spēlē pie panākuma tika Filadelfijas "Flyers", kas ar 2:1 pieveicot Bostonas "Bruins", panāca izlīdzinājumu sērijā.

Spēles rezultātu pirmās trešdaļas septītajā minūtē atklāja Maiks Ričards, bet Denijs Brīrs otrā perioda beigu daļā panāca jau 2:0 "Flyers" labā. Daudz netrūka, lai Filadelfijas vārtu vīrs Maikls Leigtons atkal nostāvētu sausā, tomēr mača pēdējā minūtē viņš ielaida vienīgos vārtus. Uzvaru gan izdevās nosargāt – 2:1. Oskars Bārtulis spēlē nepiedalījās.

Sērijā līdz četrām uzvarām rezultāts tagad kļuvis 3:3, lai gan sērijas gaitā "Flyers" bija iedzinēju lomā ar 0:3. Izšķirošais mačs 15. maija rītā (pēc Latvijas laika) Bostonā. Ja "Flyers" izdosies uzvarēt arī septītajā spēlē un iekļūt nākamajā kārtā, tā būs tikai trešā komanda, NHL vēsturē, kam tas izdevies. 1975. gadā to paveica Ņujorkas "Islanders", bet 1942. gadā – Toronto "Maple Leafs".

Savukārt pērnās sezonas NHL Stenlija kausa ieguvēji šogad kausu virs savas galvas nevarēs pacelt – izšķirošajā sērijas spēlē pret Monreālas "Canadiens" tika piedzīvots zaudējums ar 2:5 un sērijā zaudēts ar 3:4.

Sports

Latvijas bobslejisti un skeletonisti turpina sagatavošanās posmu pirms gaidāmās sezonas. Šobrīd treniņnometne rit Rīgā, jaunuzceltajā vieglatlētikas manēžā "Daugava", kur tapusi bezledus starta estakāde ledus trašu sporta veidu pārstāvjiem. Šodien "Daugavas" vieglatlētikas manēžā bobslejisti un skeletonisti bija sarīkojuši estakādes svinīgo atklāšanu un atvērto treniņu, lai pirms ikgadējās pirmssezonas preses konferences sarīkotu mediju tikšanos ar sportistiem un treneriem.

Svarīgākais