Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Liekot punktu izbraukumam, "Dinamo" viesosies Čerepovecā

© Rīgas "Dinamo"

Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" oktobra otrajā pusē aizvadīs piecu mājas spēļu sēriju, bet pirms tam palikusi viena cīņa izbraukumā. Šovakar pulksten 19:00 pretī stāsies Čerepovecas "Severstal", kas ieņem daudzu komandu kārtoto astoto vietu rietumos. Tiešraide kanālā TV6.

Pagājušajā sestdienā Rīgas "Dinamo" pārtrauca 14 zaudēto spēļu sēriju, viesos ar 3:2 pagarinājumā pieveicot Bratislavas "Slovan", kas pirms dueļa bija veikusi treneru maiņu. Par galveno varoni kļuva Nikolajs Žerdevs, kurš guva divus vārtus un nopelnīja vairākumu, kas tika izmantots, lai iemestu vēl vienu ripu.

Tomēr uzvaras saldā garša bija īss mierinājums, jo pirms divām dienām rīdzinieki atgriezās uz zaudējumu takas, piedzīvojot 15. neveiksmi pēdējos 16 mačos. Izbraukumā nācās ar 1:3 piekāpties Kasparam Daugaviņam un Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kas izšķirošo izrāvienu veica, 39. un 43. minūtē realizējot vairākumu.

Arī Rīgas "Dinamo" vienīgos vārtus guva vairākumā, kad tuvajā stūrī iemeta Ņikita Jevpalovs, un komanda vairākumā iemetusi četros mačos pēc kārtas jeb visās spēlēs, kurās galvenais treneris bijis Ģirts Ankipāns. Tomēr laukumā nebija līdzīga cīņa - pa Jāņa Kalniņa vārtiem tika izdarīti 42 metieni, kamēr paši "Dinamo" hokejisti meta vien 19 reizes.

Pēc klūšanas par komandas pirmo vārtsargu Kalniņam darba nav trūcis - pa viņa vārtiem četrās spēlēs izdarīts 151 metiens jeb 37,8 vidēji mačā. Tikmēr aiz muguras sēž lietuvietis Mants Armalis, kurš turpina gaidīt iespēju. Pirms izbraukuma mājās tika atstāts kanādiešu uzbrucējs Lūkass Lesio, kurš netiek sastāvā, bet Koltonam Gilīsam izoperēts plecs.

Skaidrs, ka ar labu vārtsarga spēli Rīgas "Dinamo" var cīnīties pret jebkuru pretinieku, un šovakar pretī stāsies Čerepovecas "Severstal", kas ieņem astoto vietu Rietumu konferencē. Komanda savākusi 28 punktus, tuvāko sekotāju Podoļskas "Vityaz" apsteidzot par divu punktu tiesu, turklāt pretinieki aizvadījuši par divām spēlēm vairāk. Tikmēr Rīgas "Dinamo" ar astoņiem punktiem turpina atrasties dziļākajā bezdibenī.

Čerepovecas "Severstal" izcīnījusi divas uzvaras pēc kārtas, bet abas nākušas pagarinājumā - 3:2 pret Maskavas "Spartak" un 2:1 pret Podoļskas "Vityaz". 14 no 20 spēlēm noslēgušās ar tikai vienu vārtu starpību, bet vēl četrās cīņās bijis divu vārtu pārsvars. Savukārt vēl lielāka atšķirība "Severstal" nav pozitīva zīme - ar 1:5 zaudēts Maskavas "Dynamo", kam sekoja 2:7 pret Sanktpēterburgas SKA.

Protams, situācijās, kad viens metiens var izšķirt uzvarētāju, īpaši svarīgs ir vārtsargs. Čerepovecas "Severstal" pirmais numurs ir slovāks Jūliuss Hudāčeks, kurš 18 spēlēs atvairījis 92,6% pretinieku metienu un divreiz laukumu pametis nepārspēts. Ar iespaidīgajiem izgājieniem pēc uzvarām, kad Hudāčeks ļauj vaļu trakajām emocijām, viņš iekarojis līdzjutēju sirdis.

Par atbalsta trūkumu nevar sūdzēties arī Dmitrijs Kagarļickis, kurš ar deviņiem vārtu guvumiem ir labākais snaiperis un ar 19 punktiem ir rezultatīvākais spēlētājs. Viņu un tuvāko sekotāju Aleksandru Bumaginu šķir seši punkti. Desmitnieku sasnieguši arī Pāvels Černovs un Daniils Vovčenko, bet nevienam citam komandā nav vairāk par pieciem punktiem.

Ja rīdziniekiem izdosies neitralizēt pretinieku līderus, atkal realizēt vairākumu un atslēgt pretinieku vārtus vairāk par divām reizēm, izcīnīt uzvaru ir labas izredzes.