Girgensonam seši metieni; "Sabres" sāk ar zaudējumu bullīšos

© USA TODAY/Sipa USA/ Scanpix

Šonakt savu piekto sezonu Nacionālajā hokeja līgā (NHL) sāka vienīgais latvietis Zemgus Girgensons, kura pārstāvētā Bufalo ''Sabres'' pamatlaikā cīnījās neizšķirti 2:2 pret Monreālas ''Canadiens'', bet pēcspēles metienos atzina viesu pārākumu.

Bufalo atklāšanas mačā nācās iztikt bez traumas guvušajiem Džastina Falka un Zaka Bogosjana, bet ārpus pieteikuma galvenais treneris Fils Hauslijs atstāja pieredzējušos Metu Mulsonu un Džosu Džordžesu. Savukārt latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons šonakt uzsāka savu piekto sezonu pasaules spēcīgākajā hokeja līgā un spēli sāka trešajā uzbrucēju virknējumā kopā ar Semu Reinhārtu un Setu Grifitsu. Girgensons laukumā pavadīja 12:24 minūtes, no kurām 2:05 cīnījās mazākumā. Latvietis izpildīja sešus metienus pa vārtiem, kas bija otrs labākais rādītājs komandā aiz Evandera Keina (11), un spēli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Girgensona trešā maiņa laukumā devās pēc nospēlētām nedaudz vairāk kā divām minūtēm, taču pirmajā iznācienā neko ievērības cienīgu neizveidoja. Pēc īsas pauzes laukumā atgriezās pirmais uzbrucēju virknējums, taču Evanders Keins iemetienā nopelnīja noraidījumu, un ''Sabres'' pirmo reizi šosezon nācās spēlēt mazākumā. Girgensons aptuveni pusi no mazākuma pavadīja laukumā kā otrās mazākuma brigādes dalībnieks un savus vārtus nevienādos sastāvos izdevās nosargāt neskartus. Nedaudz vēlāk ''Sabres'' tika pie iespējas spēlēt vairākumā, kad Aless Hemskī izmeta ripu ārpus laukuma robežām.

Šo vairākumu mājinieki nerealizēja, bet uzreiz pēc tā sekoja nākamais, noteikumus pārkāpjot Tomāšam Plekanecam. Vairākuma izskaņā ''Bufalo'' devās ātrā uzbrukumā, kad ripu pretinieku vārtu tuvumā ieguva pieredzējušais Džeisons Pominvils, kurš ar nūjas lāpstiņas ārmalu veica precīzu metienu augšējā stūrī un savā atgriešanās spēlē Bufalo sastāvā atklāja komandas gūto vārtu kontu - 1:0. Girgensons ilgu laiku laukumā nebija redzams, jo ''Sabres'' četras minūtes spēlēja vairākumā, taču tad latvietis atgriezās un izpildīja pirmo metienu, ko gan atsita Korijs Praiss.

Trešdaļas turpinājumā savā laukuma pusē kļūdījās Raiens O'Railijs, kurš pazaudēja ripu, to iegūstot pretiniekiem. Sekoja dažas ātras piespēles un līdz metienam nonāca Monreālas kapteinis Makss Pačioretī, kurš ar pirmo pieskārienu meta ripu Bufalo vārtos - 1:1. Otro trešdaļu ''Sabres'' iesāka lieliski. Pēc ātras izspēles Džeks Aikels veica spēcīgu piespēli uz tālo vārtu stabu Pominvilam, kurš ar pirmo pieskārienu nekļūdīgi raidīja ripu tīklā un panāca jau 2:1, gūstot savus otros vārtus spēlē. Nedaudz vēlāk Bufalo vēl vienu reizi nonāca mazākumā, taču arī šoreiz to izdevās izturēt.

Laiks ritēja un kādā no epizodēm bīstamu metienu pa pretinieku vārtiem veica Girgensons, taču Praiss ripu atvairīja. Trešdaļas beigu daļā Girgensona maiņa sarīkoja nelielu vētru pie pretinieku vārtiem un galvenajā lomā šoreiz bija latvietis, kurš aktīvi cīnījās un vairākkārt centās ripu iebakstīt vārtos, kas gan diemžēl neizdevās. Pēdējā trešdaļā turpinājās nervoza cīņa, turklāt ''Canadiens'' izdevās realizēt kādu no savām iespējām. Aiz Robina Lēnera vārtiem slidoja Filips Dano, kurš no aizvārtes burtiski iestūma ripu nedaudz virs vārtsarga slidas, tai šķērsojot vārtu līniju - 2:2. Lēners pēc zaudētajiem vārtiem reaģēja ļoti emocionāli.

Trešdaļas pēdējās minūtēs abas komandas mēģināja izraut uzvaru, taču nevienai no vienībām to neizdevās paveikt, kas nozīmēja spēles turpinājumu papildlaikā. Papildus piecu minūšu laikā neviena no komadām nenodrošināja uzvaru un spēlētājiem nācās izpildīt pēcspēles metienus. Pirmais savu bullīti veica ''Sabres'' uzbrucējs Jakobs Jūzefsons, taču viņš nebija precīzs. Jūzefsona piemēram sekoja arī Pols Bairons, kurš nepārspēja Lēneru. Neprecīzu metienu veica Pominvils, bet Džonatans Druins ļoti skaisti apspēlēja ''Sabres'' vārtsargu. Rindas kārtībā pēdējo metienu izpildīja Sems Reinhārts, kurš savu iespēju neizmantoja un ļāva ''Canadiens'' svinēt uzvaru 3:2.

1.maiņa: Keins, Aikels, Pominvils - Boljē, Ristolainens
2.maiņa: Pulio, O'Railijs, Okposo - Makeibs, Antipins
3.maiņa: Girgensons, Reinhārts, Grifits - Skandella, Tenisons
4.maiņa: Lāšons, Jūzefsons, Nolans

"Sabres" - "Canadiens" 2:3 (1:1, 1:0, 0:1, 0:0, 0:1)

Vārti: 8:30 Pominvils (Grifits) 1:0, 17:56 Pačioretī (Druins, Kallagers) 1:1, 20:22 Pominvils (Aikels, Keins) 2:1, 48:01 Dano (Vebers, Alzners) 2:2, Druins 2:3 (PM)
Metieni: 45:40
Soda minūtes: 8:10
Spēka paņēmieni: 20:17
Bloķētie metieni: 15:8
Vārtsargi: Robins Lēners - Korijs Praiss

Svarīgākais