Pitsburga NHL sezonas atklāšanas mačā zaudē Sentluisai

© USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas jaunā sezona sākusies ar Sentluisas un Toronto uzvarām. „Blues” papildlaikā pieveica Pitsburgas „Penguins” (5:4), bet „Maple Leafs” sagrāva „Jets” ar 7:2.

Pēdējo divu gadu čempione „Penguins” rezultātu atklāja jau septītajā minūtē, kad, sezonas pirmo piespēli izdarot Sidnijam Krosbijam, vārtus guva Džastins Šulcs. Savainojumiem nomocītās Sentluisas atbilde gan bija ātra, un līdz pirmā perioda beigām „Blues” jau bija vadībā ar 2:1. Komandas otrajā periodā apmainījās ar vārtu guvumiem, bet 44. minūtē Pola Štjastnija vārti palīdzēja Sentluisai nopietni pieteikties uz uzvaru, izvirzoties vadībā ar 4:2.

Taču Pitsburga paspēja atgūties. Vispirms tika izmantots divu vīru vairākums, kurā pēc Jevgeņija Malkina metiena ripa atleca tukšu vārtu priekšā, un Krosbijs tur klāt bija pirmais. Bet 55. minūtē teicamu Grega Makega piespēli izmantoja Konors Šīrijs, kuram vairs atlika tikai trāpīt tukšā vārtu stūrī, un tas ļāva panākt 4:4.

Sekoja papildlaiks, kurā ar samērā vienkāršu metienu Sentluisas uzvaru nokārtoja Alekss Pjetrandželo. Vārtsargs Mets Marejs ripu aizskāra ar ķērājcimdu, bet nespēja kavēt no nonākšanas vārtos. Kopumā Marejs atvairīja 29 no 34 metieniem, kamēr pretējos vārtos Džeks Alens tika galā ar 29 no 33 metieniem. Sentluisa sezonu uzsākusi ar uzvaru, neskatoties uz to, ka aizvadīja maču bez vairākiem traumētajiem spēlētājiem (Fabri, Stēna, Berjlunda, Boumīstera, Senforda...).

Tikmēr krietni mazāka intriga bija Vinipegā, kur vietējā „Jets” cieta sakāvi pret „Maple Leafs”. Toronto komanda jau pirmajā periodā guva trīs vārtus, pēc tam nostiprināja savu pārsvaru līdz pat 6:0, un „Jets” goda vārtus guva tikai 52. minūtē, beigās zaudējot ar 2:7.

Toronto sastāvā debitēja iepriekš 19 sezonas „Sharks” rindās pavadījušais Patriks Marlo, un savā debijā viņš guva divus vārtus. Savukārt trīs punkti jaunā Ostona Metjūza rēķinā, gūstot vārtus un izdarot divas rezultatīvas piespēles. Cits jaunais uzbrucējs Viljams Nīlanders iemeta pretinieku vārtos vienu ripu, taču pamanījās tikt pie lietderības koeficienta plus četri. Nevienam citam Toronto sastāvā nebija vairāk par +2.

Jāpiemin, ka "Maple Leafs" pārsvars nemaz neatspoguļojās izdarīto metienu skaita ziņā - Vinipega pa vārtiem meta 37 reizes, taču dānis Frederiks Andersens kapitulēja tikai divreiz, kad uzvarētājs jau bija skaidrs. Savukārt Vinipegas vārtos neveiksmīga nakts Stīvam Meisonam, kurš atvairīja tikai 15 no 20 metieniem un tika nomainīts trešā perioda pirmajā minūtē pēc Marlo otrā vārtu guvuma.

Svarīgākais