Latvijas hokejisti uzveic arī Baltkrieviju

Latvijas hokeja izlase, turpinot gatavoties pasaules čempionātam, ceturtdienas vakarā Arēnā Rīga ar rezultātu 3:2 uzveica Baltkrievijas valstsvienību. Rītvakar abas komandas tiksies vēlreiz.

Spēlējot bez vadošā trijnieka, pirmie uzbrukumā devās Širokovs, Meija un Džeriņš, lai gan nosacīti pirmā maiņa bija "amerikāņiem" Spruktam, Daugaviņam un Karsumam. Pirmais bīstamais moments radās pie baltkrievu vārtiem, kad Jekimovs izgāja viens pret Mezinu pusotru minūti pēc mača sākuma, taču nesekmīgi. Pusminūti vēlāk pirmais vairākums, ko sākotnēji izmantot mēģināja Sprukta trijnieks, taču nekādus bīstamus momentus radīt neizdevās.

Lai arī patiešām reālus vārtu gūšanas momentus mūsējiem neizdevās radīt, pirmajās desmit mača minūtēs iniciatīva viennozīmīgi piederēja tieši mājiniekiem. Arī sākoties otrajai pirmās trešdaļas pusei, tieši Jekimovam pirmajam bija laba iespēja, kad baltkrievi kļūdījās savā laukuma pusē. Mirkli vēlāk Masaļskim pirmo reizi patiešām nopietni bija jāiesaistās mačā, glābjot Latviju no vārtu zaudēšanas.

Mirkli vēlāk Latvija atkal tika pie vairākuma, taču ne uz ilgu laiku, jo Jēkabs Rēdlihs drīz vien saņēma pirmo noraidījumu Latvijas izlases rindās šovakar. Mirkli baltkrievi vairākumā spēlēja ar četriem uzbrucējiem un vienu aizsargu. Spēles gaita izlīdzinājās, taču joprojām labāk vai vismaz vairāk uzbruka mājinieki. Sākoties pēdējai trešdaļas minūtei, par klupināšanu uz pretinieku zilās līnijas uz divām minūtēm spiests iet atpūsties bija Saulietis. Atlikušajā laikā gan bīstamākais moments bija tieši mazākumā esošajai Latvijai, kad Štāls aiztraucās pretī Mezina vārtiem, tiesa, bez laimīgām beigām un pēc 20 minūtēm 0:0.

Tikko beidzoties mazākumam, Latvija atkal pārņēma iniciatīvu un šoreiz ilgi līdz vārtiem nebija jāgaida - Štāls aiz vārtiem vispirms izprovocēja pretinieku uz pārkāpumu, bet vienlaicīgi paspēja atdot piespēli vārtu priekšā esošajam Bukartam, un 19 gadus vecais "dinamietis" raidīja melno kaučuku Mezina vārtos - 1:0. Baltkrievi nedaudz apjuka un uzreiz nopelnīja vēl divas minūtes, šoreiz gan tās atkal beidzās bez rezultāta.

Turpinājumā abas komandas neradīja daudz mirkļus, kad noelsties pieciem ar pusi tūkstošiem sanākušo līdzjutēju. Astoņas minūtes līdz otrās trešdaļas beigām Sprukts izprovocēja Demkovu uz noteikumu pārkāpumu, un Latvija atkal tika pie skaitliskā vairākuma. Lai arī to atkal izmantot neizdevās, varbūt pat labi, ka tā, jo četras ar pusi minūtes pirms beigām Daugaviņš no kreisās malas ar spēcīgu sitienu izmantoja Mezina kļūdu, panākot 2:0. Ar šādu rezultātu trešdaļa arī noslēdzās.

Pēdējās trešdaļas sākumā šī mača labākais aizsargs Jēkabs Rēdlihs sāpīgi sadūrās ar kādu no pretiniekiem un bija nepieciešama neliela pauzīte, lai hokejists palēnām atstātu laukumu. Mirkli vēlāk Čupris izdarīja labu un Masaļskim neērtu metienu, taču mūsu labākā vārtsarga meistarība bija labāka. Baltkrievi aktivizējās, un neilgi pēc trešdaļas sākuma Štāls izpelnījās noraidījumu. Šoreiz baltkrievi savu iespēju nepalaida garām - pēc nelielas saspēles no tālienes Masaļski pārspēja Redinskis, panākot vairs tikai 1:2.

Pēc šiem notikumiem spēle kļuva asāka abu komandu izpildījumā un ilgi nebija jāgaida līdz nākamajiem noraidījumiem. Spēlējot četratā pret četriem, Stass uzreiz pēc iemetiena nogādāja ripu līdz Demaginam, kurš atkal pārspēja Masaļski - 2:2... Iniciatīva ātri bija pārgājusi viesu pusē, un tas latviešiem nepatika. Kādā no epizodēm Deņisovs nokaitināja Spruktu līdz Latvijas kapteinis neizturēja un sāka vicināt dūres. Lai arī Spruktu nav ierasts redzēt tik nokaitinātu, iespējams, ar šo gājienu kapteinis vēlējās uzkurināt pārējo komandu, jo pēdējo trešdaļu mūsējie bija iesākuši pagalam bikli.

Atkal abas komandas tika pie vairākumiem, kuri netika izmantoti, taču Štāls ar Rēdlihu kādā no epizodēm aizskrēja pretuzbrukumā divi pret viens, Štāls nopauzēja un atdeva Jēcim, kurš raidīja ripu vārtos, gūstot savu otro rezultativitātes punktu mačā un panākot atkal vadību - 3:2. Kopumā mačā ļoti labi izskatījās ceturtais uzbrucēju trijnieks (Pečura, Štāls un Bukarts), noteikti nopelnot plusiņus Znaroka pierakstos iepretim kandidātu uzvārdiem turnīram Vācijā.

Atlikušajā laikā nekas vairs būtiski nemainījās, un Latvija izcīnīja uzvaru ar 3:2. Rītvakar abas komandas šķēpus krustos vēlreiz.

Pārbaudes spēle hokejā

Latvija - Baltkrievija 3:2 0:0, 2:0, 1:2)

Vārti: 23:02 Bukarts (Štāls, Cibuļskis) 1:0, 35:27 Daugaviņš (J.Rēdlihs) 2:0, 43:12 Redinskis (Stass, Demagins, vair.) 2:1, 44:57 Demagins (Stass, vair.) 2:2, 49:23 J.Rēdlihs (Štāls, Pečura) 3:2.