"Dinamo" pirmo pārbaudes turnīru noslēgs ar spēli pret Minsku

© Romāns Kokšarovs/ F64 Photo Agency

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Rīgas ''Dinamo'' ar spēli par piekto vietu Minskas kausā pret vietējo ''Dinamo'' šodien noslēgs pirmo turnīru šajā starpsezonā. Mača sākums jau pulksten 11:30.

Jaunā galvenā trenera Sanda Ozoliņa vadībā Rīgas ''Dinamo'' pirmo pārbaudes turnīru uzsāka ar 1:3 zaudējumu pret Jaroslavļas ''Lokomotiv'', bet tuvu pirmajam panākumam starpsezonā bija spēlē pret Hantimansijskas ''Yugra'', kad mūsējie uzvaru izlaida pamatlaika pēdējā minūtē (2:2). Pēc tam sekoja zaudējums pēcspēles metienu sērijā.

Minskas ''Dinamo'' šajā turnīrā pagaidām demonstrē vēl nepārliecinošāku sniegumu. No sākuma ielaistas sešas ripas un piedzīvots 3:6 zaudējums pret Maskavas ''Dynamo'', bet grupas otrajā spēlē 2:5 sakāve pret citu Baltkrievijas klubu Minskas ''Yunost'', kas vakar tikai papildlaikā ar 4:5 piekāpās Maskavas komandai.

Interesanti, ka maijā pēc Baltkrievijas izlases nepārliecinošā snieguma pasaules čempionātā Baltkrievijas valdība nolēma mainīt valsts galvenā hokeja kluba prioritātes, liedzot tam piesaistīt lielu skaitu leģionāru, ar ko ''Dinamo'' izcēlās pēdējos gados.

Toreiz Iekšlietu ministrs un Minskas ''Dinamo'' klubu pārraugošās valdes vadītājs Igors Šunevičs sacīja šādi: ''Viens no jaunās koncepcijas galvenajiem pamatiem ir uzsvars uz nākotni un pilnīga atteikšanās no leģionāriem, ieskaitot ''Dinamo'' treneru kolektīvā. Cik ātri un efektīvi mēs to varēsim izdarīt, es drīzumā ziņojumā pavēstīšu prezidentam saskaņā ar viņa uzdevumu.''

Romāns Kokšarovs/ F64 Photo Agency

Šobrīd Minskas ''Dinamo'' sastāvā ir tikai divi leģionāri - zviedru vārtsargs Jūnass Enrots un kanādiešu uzbrucējs Robs Klinhammers. Komandas galvenais treneris gan ir kanādiešu speciālists Gordijs Diaiers, kuram palīdz četri vietējie baltkrievu speciālisti.

Iepriekšējā KHL regulārajā sezonā Rietumu konferencē Minskas ''Dinamo'' ar 105 punktiem ierindojās augstajā piektajā vietā, kamēr Rīgas ''Dinamo'' sakrāja tikai 58 punktus un ieņēma pēdējo 14. vietu. Izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā Minska gan uzreiz piecās spēlēs zaudēja Jaroslavļas ''Lokomotiv''.

Rīgas un Minskas komandu spēlē šodien sāksies jau pulksten 11:30. 15:30 par trešo vietu spēli uzsāks ''Yunost'' un ''Yugra'', bet finālā pulksten 19:30 tiksies Maskavas ''Dynamo'' un ''Lokomotiv''.

Svarīgākais