Bārtuļa "Flyers" iekļūst nākamajā kārtā

Filadelfijas ''Flyers'' kļuvusi par pirmo komandu šīs sezonas Nacionālās Hokeja līgas (NHL) izslēgšanas mačos, kas pārvarējusi pirmo kārtu. Filadelfija sērijā līdz četrām uzvarām ar 4:1 pieveica Ņūdžersijas ''Devils''.

''Flyers'' izdevās perfekts spēles sākums. Jau 4. minūtē skaitlisko vairākumu izmantoja Denijs Briērs, vārtu priekšā izmantojot Kloda Žirū piespēli. Pirmo vārtu asistents Žirū otrajā periodā pats guva divus vārtus, un ''Flyers'' svinēja ''sauso'' uzvaru ar 3:0. Braienam Bušē otrā ''sausā'' spēle izslēgšanas mačos, atvairot visus 28 ''Devils'' metienus. Filadelfija sērijā uzvarēja ar 4:1 un kļuva par pirmo komandu, kas šosezon tikusi pāri pirmajai ''play off'' kārtai. Nākamos pretiniekos ''Flyers'' pagaidām vēl nezina.

Latvijas aizsargs Oskars Bārtulis, kurš piedalījās tikai sērijas pirmajās divās spēlēs, atkal netika iekļauts sastāvā.

Uz iekļūšanu nākamajā kārtā nedaudz ilgāk būs jāgaida pašreizējai Stenlija kausa čempionei Pitsburgas ''Penguins'', kas savā laukumā ar 3:4 trešajā papildlaikā piekāpās Otavas ''Senators''. Uzvaras vārtus Otavai guva Mets Kārkners, kurš pielaboja Daniela Alfredsona tālu metienu. ''Senators'' sastāvā Paskāls Leklērs atvairīja 56 no 59 metieniem. Sērijā ar 3:2 vadībā ''Penguins''. Sērijas sestā spēle sestdien Otavā.

Čikāgas ''Blackhawks'' panākusi izlīdzinājumu sērijā pret Nešvilas ''Predators'' (2:2), izcīnot ''sauso'' uzvaru viesu laukumā ar 3:0. Divi vārti Patrika Šārpa kontā, bet Anti Niemi atvairīja visus 30 metienus.

Vēl pārliecinošāka uzvara Sanhosē ''Sharks'', kas ar 5:0 sagrāva Kolorado ''Avalanche''. Divus vārtus uzvarētāju labā guva Logans Kutūrs, bet Jevgēņijam Nabokovam ''haizivju'' vārtos atvairīti visi 28 metienu. ''Sharks'' sērijā vadībā ar 3:2.

Sports

Latvijas bobslejisti un skeletonisti turpina sagatavošanās posmu pirms gaidāmās sezonas. Šobrīd treniņnometne rit Rīgā, jaunuzceltajā vieglatlētikas manēžā "Daugava", kur tapusi bezledus starta estakāde ledus trašu sporta veidu pārstāvjiem. Šodien "Daugavas" vieglatlētikas manēžā bobslejisti un skeletonisti bija sarīkojuši estakādes svinīgo atklāšanu un atvērto treniņu, lai pirms ikgadējās pirmssezonas preses konferences sarīkotu mediju tikšanos ar sportistiem un treneriem.

Svarīgākais