"Kings" bez Ivanāna zaudē, sērijā līdzsvars

Šorīt Nacionālās Hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas spēlē zaudējumu piedzīvoja Raita Ivanāna klubs Losandželosas "Kings", kas savā laukumā ar 4:6 piekāpās Vankūveras "Canucks", kas tādejādi panāca līdzsvaru sērijā.

Pirmo divu trešdaļu laikā "Kings" trīskārt atradās minimālā vadībā (1:0, 2:1, 3:2), taču katru reizi "Canucks" spēja atspēlēties, bet pēdējās 20 minūtes aizvadīja ļoti pārliecinoši. Tiesa, vēl nepilnas septiņas minūtes līdz pamatlaika beigām rezultāts bija neizšķirts (4:4), taču tad perioda beigu daļā piektos vārtus Vankūverai iemeta Henriks Sedins, bet sestā ripa ielidoja jau tukšos vārtos - 4:6. Sērijā līdz ar to panākts neizšķirts - 2:2. Raitis Ivanāns spēlē nepiedalījās.

Uzvaras attālumā no nākamās kārtas nonākuši regulārā čempionāta uzvarētāji Vašingtonas "Capitals", kas viesos ar 6:3 apspēlēja Monreālas "Canadiens", sērijā panākot jau 3:1. Viens no galvenajiem uzvaras kaldinātājiem bija latviešu izcelsmes amerikānis Maiks Knuble, kurš guva divus vārtus, vienus no tiem - mazākumā. Aleksandram Ovečkinam divi vārti un rezultātīva piespēle.

Smagu uzvaru savā laukumā izcīnīja Bostonas "Bruins", kas otrajā pagarinājumā pārspēja Bufalo "Sabres" - 3:2. Spēles gaitā "Bruins" atradās iedzinēju lomā ar 0:2, spēja atspēlēties, bet uzvaras vārti otrā pagarinājuma astotajā minūtē Miroslava Šatana rēķinā. Sērijā "Bruins" tagad ir vadībā ar 3:1

Sports

Latvijas bobslejisti un skeletonisti turpina sagatavošanās posmu pirms gaidāmās sezonas. Šobrīd treniņnometne rit Rīgā, jaunuzceltajā vieglatlētikas manēžā "Daugava", kur tapusi bezledus starta estakāde ledus trašu sporta veidu pārstāvjiem. Šodien "Daugavas" vieglatlētikas manēžā bobslejisti un skeletonisti bija sarīkojuši estakādes svinīgo atklāšanu un atvērto treniņu, lai pirms ikgadējās pirmssezonas preses konferences sarīkotu mediju tikšanos ar sportistiem un treneriem.

Svarīgākais